Artikel top billede

Styr din mobiltelefon fra din pc

Har du brug for at sende sms eller lede efter kontaktpersoner? Der er ingen grund til at sidde bøjet over din smartphone. Du kan udnytte din smartphones funktioner fra din pc's store skærm og solide tastatur.

Kunne det ikke være rart at have adgang til din smartphone fra din pc? Og ville det ikke være mere effektivt at sende sms direkte fra din pc via din smartphone?

Hvis du svarer ja til ovenstående, så bør du se nærmere på LazyDroid.

Smartphone og browser på samme Wi-Fi-net

LazyDroid giver nemlig mulighed for adgang til din Android-smartphone fra en web-browser. Det kræver blot, at din webbrowser og smartphone befinder sig på samme Wi-Fi-net.

LazyDroid installerer nemlig en lille webserver, der tilbyder dig adgang til mobiltelefonens adressebog, afsendelse af sms, kamera og andre af telefonens egenskaber.

Når du har installeret LazyDroid på din mobiltelefon og startet app'en, vil LazyDroid fortælle dig, hvordan du kan få adgang til mobiltelefonens data og funktioner fra en web-browser.

Det sker ved, at LazyDroid angiver hvilken IP-adresse og port, du skal taste ind i din computers browser. I denne skribents tilfælde var det port 8080 på IP-adressen 192.168.3.

Jeg tastede blot 192.168.3:8080 ind i min browsers adresse-felt. Og vupti; så var der adgang til LazyDroid desktop som vist på billedet til højre.
 
Din mobiltelefon fungerer altså som en webserver for din browser.  

Send sms fra pc og se på data

Du kan blandt andet afsende sms fra din pc, hvilket betyder, at du har et hurtigt qwerty-tastatur til at banke din sms ind med. Det er hurtigt og nemt at søge i mobiltelefonens adressebog via browseren. Det er også rimeligt enkelt at navigere rundt i data via fil-manageren, men er der mange filer i en folder, kan det godt tage lidt tid at få vist alle filerne.

I øvrigt virker fil-manageren lidt halvfærdig. Man kan ikke kopiere eller flytte filer, ligesom der ikke er mulighed for at se indholdet af filerne.

Langsom adgang til kamera

LazyDroid giver også adgang til din mobiltelefons kamera - i hvert fald i teorien. Det tager urimeligt lang tid at vise billedet, som kameraets objektiv er rettet mod, og få det ud til browseren. Det lykkedes aldrig for Business Center at se, hvordan verden ser ud gennem kameraets objektiv via browseren.

Chok - mobiltelefonen er i Singapore 

Du kan også få adgang til mobiltelefonens sensorer som accelerometer og GPS. Af en eller anden  årsag troede LazyDroid dog, at denne skribents mobiltelefon befinder sig i Singapore. Hvis jeg ikke selv kunne se den ligge på mit skrivebord, ville jeg være bange for, at den var stjålet og afskibet til udlandet.

Betaversion til Chrome, Firefox og Internet Explorer

LazyDroid kan anvendes af Google Chrome, Firefox og Internet Explorer. Dog har Internet Explorer visse "issues", som det hedder i app'ens medfølgende Frequent Asked Questions (FAQ).

App'en er gratis og er indtil videre en beta-version, så der kan være visse fejl, der betyder, at app'en på mobiltelefonen pludselig lukker ned. 

Det er tydeligt, at der er tale om en betaversion, men kontaktinfo og sms-delen fungerede godt for denne skribent, så efterhånden som app'en videreudvikles, kan det blive en god mulighed for at få adgang til mobiltelefonens funktioner og data, når man alligevel befinder sig på samme Wi-Fi-net. 

Business Center har tidligere set på, hvordan du kan fjernstyre din mobiltelefon til blandt andet at slette data, hvis mobiltelefonen er blevet stjålet.

Vi har også set på muligheden for at fjernstyre din eller en kollegas pc via en smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere