Artikel top billede

Total stilhed fra Steve Jobs - er situationen alvorlig?

ComputerViews: Om få uger går Apples store udviklerkonference i gang. Konferencen har altid været Steve Jobs' hovedscene til præsentation af nye produkter. Men hvor er han?

ComputerViews: Der er kun få uger, til Apple slår dørene op for sin store udviklerkonference, Worldwide Developers Conference, der finder sted i San Francisco.

Konferencen er et mekka for Apple-udviklere, og samtlige adgangsbilletter - til 8.000 kroner stykket - blev revet væk i løbet af ganske kort tid, da Apple satte dem til salg.

Udviklerkonferencen er helt central for Apple. Det er her, topchef Steve Jobs i de seneste mange år har præsenteret nye produkter med de berømte ord mod slutningen af sine præsentationer: "Oh, and there's one more thing ..."

Det vil være nærliggende, at Apple løfter sløret for i hvert fald dele af iPhone 5 på konferencen til juni, ligesom det ventes, at der vil være fokus på fremtiden for iOS og Mac OS X samt cloud-tjenesten MobileMe.

Hvad med Steve?

Men i år er Steve Jobs syg. Tror vi. Og hvad kommer der så til at ske?

Steve Jobs blev langtidssygemeldt i januar for tredje gang siden 2004. Igen på grund af kræft i bugspytkirtlen, der blandt andet har ført til, at Steve Jobs tidligere har fået transplanteret en ny lever.

Han viste sig sidst for offentligheden i marts, da han - tynd og mager, men ellers åbenbart ved godt mod - pludselig dukkede op til præsentationen af iPad 2.

Der var ikke meget varsel, hvilket giver mening. Enhver, der har haft kræftsygdom inde på livet, ved, at det er svært at langtidsplanlægge, da den syges tilstand hurtigt kan skifte mellem god og dårlig.

I april kom det frem, at han arbejder på en bog om sig selv.

Siden har der været stille.

Vi ved ikke, om han er ved at blive rask. Om han er i genoptræning. Eller om han blevet mere syg.

Stilhed før stormen?

Det kan være stilhed før stormen. Det kan være, at Steve Jobs igen vil overraske store dele af teknologiverdenen ved pludselig at dukke op på scenen.

Det kan også være, at han ikke dukker op.

Det vil i givet fald markere en signifikant kursændring for Apple, hvis brand som intet andet selskab i verden er forbundet med direktøren, der på alle tænkelige måder har brandet sig som helt vital og afgørende for selskabets succes.

Det er i sagens natur en farlig position at have, når man lider af en sygdom, der må regnes for at være dødsensfarlig. Det kan du læse mere om her.

Intet andet selskab har med så stor succes formået at binde dets produktlanceringer op på faste traditioner.

Det har den åbenlyse fordel, at hele teknologiverdenen følger med.

Til gengæld kræver den også nyheder. Og gentagelser. Som for eksempel, at det er Steve Jobs, der skal levere keynoten.

Læs også:
Ny bog: Syg Steve Jobs arbejder på sin livshistorie.

Video: Se Steve Jobs' store comeback med iPad 2

Syg Steve Jobs mødes med Barack Obama

Læger: Derfor er Steve Jobs blevet sygemeldt

Steve Jobs sygdom kan blive katastrofal for Apple.

Apple's Steve Jobs atter på sygeorlov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere