Artikel top billede

Ulmende oprør: Steve Ballmer skal sættes på porten

Steve Ballmer har været en enorm katastrofe. Fyr ham dog, lyder det fra magtfuld stor-investor.

Læs også:
Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, er en katastrofe, og Microsofts bestyrelse bør fyre ham, hvis den vil det bedste for selskabet.

Sådan lyder den kontante melding fra David Einhorn, magtfuld topchef for den store kapitalfond Greenlight Capital, der er god for næsten 30 milliarder kroner og investor i Microsoft med en ejerandel på 0,1 procent, skriver Financial Times.

Der har tidligere været brok over Steve Ballmer blandt Microsofts investorer. Årsagen er, at selskabets aktiekurs ikke har leveret varen, siden Steve Ballmer overtog ledelsen af selskabet fra Bill Gates i 2000.

Ifølge Financial Times er David Einhorn imidlertid den første af selskabets profilerede stor-investorer, der tager bladet fra munden med direkte opfordring om at sætte Steve Ballmer på porten.

Han er jo ligeglad

"Hans fortsatte tilstedeværelse er den største barriere for Microsoft-aktien. Ballmer er ligeglad med, hvad Wall Street mener," lyder det fra den vrede stor-investor.

Han mener, at Steve Ballmer "sidder fast i fortiden".

Samme kritik er tidligere kommet fra Microsoft-stifter Paul Allen, der i en bog for nylig langede kraftigt ud efter selskabets ledelse. Det kan du læse mere om her.

David Einhorn er kendt for at have fingeren på pulsen.

Han forudsagde blandt andet, at storbanken Lehmann Brothers ville krakke, hvilket kom til at passe, i det banken gik ned i efteråret 2008. Krakket regnes for statskuddet til finanskrisen.
 
Uden stigning
Han har længe været særdeles kritisk overfor Microsoft-aktiens bevægelser.

Aktien er stort set ikke steget i mere end 10 år, og er endda faldet lidt, siden Microsoft meddelte, at selskabet køber Skype. Det kan du læse mere om her.

Kritikere har desuden beskyldt Steve Ballmer for at være for langsom til at reagere på Apples enorme succes inden for smartphones og tablet-computere.

Ifølge Financial Times er det Microsofts hovedaktionær, Bill Gates, der i bund og grund bestemmer, om Steve Ballmer skal fortsætte som øverste chef. De to har kendt hinanden, siden de var unge.

Steve Ballmer var således blandt de første personer, der blev ansat i Microsoft.

Læs også:
Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft.




IT-JOB

InCommodities A/S

Senior Portfolio Manager

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere