Artikel top billede

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal gå på kompromis med tidligere udmeldinger fra regeringen om bredbåndsstøtte og samtidig sluge den kamel, at de afgørende forhandlinger om 2020-planen har sin oprindelse i rød blok.

Krav om gratis internet skaber kaos i 2020-plan

Pia Christmas Møllers krav om gratis internet er direkte i strid med regeringens politik. Måske skyldes det, at forslaget er hentet fra Socialdemokraterne.

Læs også:
Gratis internet afgør regeringens 2020-plan

Sahl-Madsen: Derfor skal bredbånd ikke have støtte

I disse timer sidder Christiansborg-løsgænger Pia Christmas Møller og forhandler med regeringen om vedtagelsen af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 2020-økonomireform.
 
Pia Christmas Møller har blandt andet et krav om flere gratis hotspots til danskerne med til forhandlingsbordet - hotspots, som løsgængeren i april har foreslået skal bankes op ved rådhuse, biblioteker og uddannelsesinstitutioner og på offentlige pladser. 
 
Forslaget er hørt før - og det kommer pudsigt nok fra det største oppositionsparti, Socialdemokraterne, der allerede i 2007 blandt andet foreslog følgende i sin nationale bredbåndsstrategi:
 
"Kommunerne [bør] benytte områderne omkring offentlige bygninger (for eksempel biblioteker, kulturcentre, rådhuse) til at placere hotspots med høj sikkerhed, som man kan bruge med den digitale signatur som login," skrev partiet i sit debatudspil, "Danmark på nettet", fra marts 2007. 
 
Spørgsmål pillet af plakaten
Løsgænger Pia Christmas Møller forlod Det Konservative Folkeparti i 2007, og hun skulle i dag have haft en kritisk forespørgselsdebat i Folketinget om netop hotspots med den konservative videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen.
 
Forespørgslen var sidste punkt på Folketingets dagsorden, men Computerworld erfarer efter samtale med Folketingets Oplysning, at forespørgselsdebatten, F36, er blevet pillet af plakaten igen.
 
"Efter anmodning fra forespørgeren, Pia Christmas Møller, tages F36 til videnskabsministeren om vidensspredning af dagsordenen i dag," lyder det fra Folketingets Oplysning, selvom Folketingets hjemmeside endnu ikke er blevet opdateret med nyheden.
 
Det vides endnu ikke, om spørgsmålet vedrørende hotspots vil blive stillet igen, inden fristen for forespørgselsdebatter udløber på onsdag i næste uge, når Folketinget forbereder sig til sommerferie.
 
Kovending påkrævet
Pia Christmas Møllers krav om flere og gratis hotspots er kontroversielt, da den konservative videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, for et halvt år siden slog fast med syvtommer-søm, at det offentlige ikke skal støtte bredbåndsudrulning i Danmark med offentlige midler.
 
"Det ligger i regeringens bredbåndsstrategi fra foråret, at vi hylder den markedsbaserede og teknologi-neutrale udrulning," sagde hun til Computerworld i december.
 
"Når vi kan nå denne her dækning (bredbånd til 99 procent af danske hjem, red.) med den markedsdrevne udrulning drevet af teleselskaber med en fornuftig økonomi, hvorfor skal vi så kaste statsmidler i det? Skal vi tage det fra sygehusene, fra skolerne eller plejehjemmene," spurgte hun og fortsatte:
 
"Vi har et system, der fungerer meget tilfredsstillende. Ikke mindst når vi ser på den reelle udbredelse, der sker," lød det altså fra ministeren i december 2010.

Læs også:
Gratis internet afgør regeringens 2020-plan

Sahl-Madsen: Derfor skal bredbånd ikke have støtte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere