Artikel top billede

Foto: John W. McDonough.

Teleselskaber klar til at flytte dit nummer på et døgn

Mobilselskaberne melder, at de er klar til at flytte kunder fra dag til dag, som ny lov påkræver.

Der er nu intet til hinders for, at du kan få flyttet fra dag til dag.
 
Den nye danske telelov trådte i kraft onsdag, og både Telia og TDC melder, at de har fået systemerne klar til at håndtere et hurtigt skifte.
 
"Vi kan afgive og modtage inden for de givne frister. Det har vi fået rettet vores systemer til," siger juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Telia.
 
Han fortæller, at det tidligere ikke var et problem at flytte fra den ene dag til den anden, men it-systemet skulle opdateres, så flyttetidspunktet kunne angives i systemet.
 
"Når man skal kunne skifte på én dag, så skal man også kunne flytte om seks eller 14 dage - alt efter hvad kunder finder mest praktisk," forklarer han.
 
Opdateringen af it-systemet har ifølge Jens Ottosen-Støtt kostet Telia et et-cifret millionbeløb.
 
Konkurrenten TDC melder også, at selskabet er klar til at håndtere flytningerne fra dag til dag, som den nye lov kræver.
 
"Vi er klar, og vi skal nok få porteret kunderne, som det kræves," siger pressechef Lasse Bastkjær Jensen fra TDC.

Lavprisselskabet Bibob skriver også på sin hjemmeside, at det er klar til den nye lov. Her står der dog "max 48 timer".
 
Dårlige historier
Nummerflytningen i forbindelse med at skifte teleselskab har tidligere kastet en hel stribe af historier af sig om mobilkunder, der har følt sig fanget hos et teleselskab.
 
Det kan dog skyldes mange forskellige ting, mener Jens Ottosen-Støtt.
 
Han nævner som eksempel kunder, der har et abonnement med mobil- og fastnettelefon. Her er det ikke muligt at flytte sit mobilnummer, når det er en del af et samlet abonnement, med mindre det samlede abonnement opsiges.
 
"Det kunne skabe et forløb med mange løb frem og tilbage, og hvis kunden så ikke lige fik samlet op ved en afvisning, så kunne det trække ud," siger han.
 
Grådighed kan dog også have spillet ind, pointerer han.
 
"Der har muligvis også været nogle selskaber, som har spekuleret i, at hvis de lige forlængede bindingsperioden lidt mere, så kunne de få lidt mere omsætning," fortæller Jens Ottosen-Støtt.
 
Telia-direktøren erkender, at Telia også har haft sager.
 
"Vi har også eksempler på, at det har taget for lang tid, men der har det nok desværre været på grund af inkompetence - ikke af ond vilje," fortæller han.
 
Helt konkret betyder den nye lov, at kunden, der beder om at blive flyttet, vil blive flyttet til et andet teleselskab den efterfølgende arbejdsdag.
 
Der er dog den hage ved loven, at selvom kunden flytter over til et nyt mobilselskab, så skal kunden fortsat betale sit gamle abonnement ud - typisk i 30 dage, da det er det generelle opsigelsesvarsel.

Det er heller ikke muligt for en kunde at slippe for at betale noget af en bindingsperiode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere