Artikel top billede

Apple gør klar til at sende nyt Mac OS X på gaden

Apples kommende styresystem, Lion, sendes på markedet om kort tid. Meget tyder på, at det vil blive solgt på en noget alternativ måde.

Læs også:
Mac OS X fylder 10 år - går en usikker fremtid i møde

Derfor bliver Mac App Store en fed fidus for dig

Den kommende version af Mac OS X, Lion, frigives her til sommer.

Med det nye styresystem vil Apple i alt have frigivet otte versioner i OS X-familien, og alt tyder på, at Lion som det første Mac-styresystem vil blive solgt og leveret gennem selskabets nye Mac App Store.

I fredags frigav Apple den tredje version af Lion til udviklerne, og samtidig har rygtet om denne leverings-model fået yderligere medvind.

Apple har endnu ikke kommenteret historien, men i denne uge holder selskabet den årlige Worldwide Developers Conference i San Francisco, og formentlig bliver alle planer om lanceringen af Lion annonceret der.


Sådan ser Mac App Store ud.

Apples App Store til Mac debuterede i januar og er tænkt som en pendant til de allerede meget populære applikations-butikker, som forbrugerne har vænnet sig til på smartphonen.

Det er dog ikke kun Apple, der har set lyset i at sælge og levere applikationer via en online-butik.

Både Microsofts kommende Windows 8 og Googles Chrome OS benytter sig af lignende koncepter.

Her er Lion-nyhederne

Blandt nyhederne i Lion er flere af de funktioner, der findes i iOS til iPhone og iPad.

Det er blandt andet en såkaldt launchpad, der giver et overblik over de installerede applikationer præcis som på en iPhone eller iPad.

Samtidig får track-pad'en nu endnu flere af de touch-funktioner, som man også kender fra iOS-platformen.

En tredje nyhed er funktionen Mission Control, der giver et nemt overblik over de applikationer, der kører på maskinen.


Mission Control i Lion.

Endelige bliver mail-klienten opdateret med et nyt interface, hvilket blandt andet giver mulighed for at gruppere samtaler.

Der har også været en del rygter om, at Apples cloud-tjeneste MobileMe, der aldrig rigtig er blevet nogen succes, vil blive relanceret samtidig med frigivelsen af Lion.

Hvis det holder stik, er det oplagt, at der vil være en tæt integration mellem cloud-tjenesten og styresystemet.

Apple vokser og vokser

Apple kommer på markedet med Lion i en tid, hvor selskabet ridder på noget af en bølge. 

Ifølge Gartner steg Apples markedsandel på pc-markedet i USA fra 7,4 til 9,7 procent fra udgangen af 2009 til 2010.

Det er en stigning på 23,7 procent.

I Gartners seneste opgørelse over pc-salget i Vesteuropa var Apple den eneste af de store leverandører, der ikke var ramt af faldende markedsandele.

Apple opnåede en vækst på 10 procent fra første kvartal 2010 til første kvartal i år, så æble-fabrikken nu har en markedsandel på 6,6 procent.

Samtidig kunne Steve Jobs for nylig glæde sig over, at Apple nu har slået Google som verdens mest værdifulde selskab målt i brand-værdi.

Apple vurderes til at være omkring 787 milliarder kroner værd i øjeblikket.

Computerworld har to udvikler-bloggere med på Apple-konferencen i San Francisco, hvorfra de vil skrive om deres oplevelser. Du kan følge Apps-bloggen her.

Se en gennemgang af Lion her:

Læs også:
Mac OS X fylder 10 år - går en usikker fremtid i møde

Derfor bliver Mac App Store en fed fidus for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere