Artikel top billede

Sådan dræber du dine net-overspringshandlinger

Ødelægger nettets uendelige informationsstrøm også din evne til at fokusere? Her er tre programmer, der effektivt kan bremse den daglige flodbølge af mails, tweets og ligegyldige nyheder.

Kender du det?

Du sidder og forsøger at løse en arbejdsopgave, men du bliver afbrudt, hver gang du forsøger at koncentrere dig.

Der lander hele tiden nye mails i din indbakke, Facebook-beskeder vælter ind, mens venner og kollegaer skriver til dig på Messenger. Nå ja, og du kan jo selvfølgelig heller ikke lade være med at tjekke de seneste nyheds-bulletiner på netaviserne.

Vi er mange, der kan nikke genkendende til den beskrivelse.  

Derfor er der dukket flere programmer op, som netop kan være med til at løse det problem for dig. Eksempler på det er programmerne Freedom, Anti-Social og RescueTime.

Alle tre programmer kan låse dig af internettet i et tidsrum, som du selv fastsætter. RescueTime har yderligere den funktion, at det installerer et lille overvågningsprogram, der hele tiden kører i baggrunden og kan registrere, hvad du bruger din computer-tid på.

Bagefter kan du gå ind på RescueTimes hjemmeside, hvor du kan se en rapport, der i detaljer fortæller dig, hvad du har brugt din tid foran skærmen på.

Det er helt simpelt

Freedom er derimod et mere simpelt program, der kun har en eneste funktion: Det kan låse dig af internettet.

Når du åbner programmet, bliver du mødt af et vindue, der spørger, hvor længe du ønsker at være væk fra internettet. Det maksimale antal minutter er 360 minutter.

Hvis du alligevel vil på internettet igen, kræver det, at du genstarter din computer. Men ifølge programmets udviklere vil den handling fylde dig med så stor skam, at det er usandsynligt, at du vil forsøge at genstarte din computer udelukkende for at snyde.  

Mange af os har dog alligevel brug for at have adgang til visse hjemmesider i løbet af vores arbejdsdag.

I det tilfælde kan du vælge at åbne de sider, du skal bruge, før du låser dig af nettet. Alternativt kan du bruge programmet Anti-Social, der er udviklet af de samme folk som Freedom. I modsætning til de to andre programmer spærrer Anti-Social kun for din adgang til sociale internettjenester som eksempelvis Facebook, Youtube og Twitter.

Brugt af stjerne-forfattere

Du er måske ikke meget for at indrømme det, hvis du let lader dig distrahere eller mangler selvdisciplin foran skærmen. I så fald er det muligvis en trøst, at programmet Freedom bryster sig med at være brugt af flere verdenskendte forfattere. 

Blandt andre den engelske forfatter Nick Hornby, der i et radioprogram på BBC har fortalt, at internettet har ødelagt hans evne til at fordybe sig i et stykke arbejde.

"Men jeg har fundet den her app, der hedder Freedom. Den låser dig af internettet, og det er absolutely brilliant. Det gør en forskel, når jeg arbejder. Jeg låser mig af nettet i 180 minutter af gangen, og det er en virkelig underlig følelse ikke at modtage en mail eller søge efter noget på nettet i 180 minutter," siger han i radioprogrammet.

Vil du være fuldstændig uforstyrret, kan du overveje også at slukke din telefon ... og det kræver ikke en app.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere