Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen spejder stadig efter studerende, der vil spendere en sommerferie med open source-udvikling til offentlige myndigheder.

Antal ansøgere til open source-studenterjobs: 0

Ingen har endnu meldt sig under fanerne til IT- og Telestyrelsens sommer-initiativ med lønnet open source-programmering for studerende. Alligevel vil styrelsen ikke høre tale om et flop-projekt.

Interessen for IT- og Telestyrelsens sommer-initiativ for studerende, Kod i Ferien, er tilsyneladende ikke slået rigtigt igennem.
 
I hvert fald har ingen studerende endnu ansøgt om at være med til at kode open source-løsninger til offentlige myndigheder.

For ulejligheden får de studerende ellers 20.000 kroner i perioden 24. juni til 31. august, hvilket groft sagt svarer til en timeløn på 125 kroner. 

Intet flop 
Alligevel vil projektleder og fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen, Morten Kristoffer Hansen, ikke betegne projektet eller interessen som et flop. 

""Slet ikke. Vi offentliggjorde initiativet i onsdags og har her i eksamensperioden allerede talt med fem nysgerrige studerende, fået knapt 50 "synes godt om"-tilkendegivelser på Facebook og små 10 personer, der har meldt sig ind i gruppen på Digitalisér.dk," fortæller Morten Kristoffer Hansen om den foreløbige interesse for projektet, hvor ansøgningsfristen udløber den 17. juni.
 
"Jeg havde faktisk ikke forventet at høre fra nogen før i næste uge, og vi har hele tiden regnet med, at ansøgningerne først vil begynde at komme ind lige op til deadline," fortsætter han og oplyser, at forespørgslerne er kommet lige fra fjerde semester-studerende til ph.d.-studerende.
 
Win-win for studerende og offentlig it
Kod i Ferien-projektet er heftigt inspireret af Googles Summer of Code, hvor studerende spenderer deres sommerferie på at arbejde for it-giganten.
 
I IT- og Telestyrelsens projekt er det meningen, at de studerende skal arbejde videre med eksisterende open source-løsninger fra styrelsens Software-børs, selv formulere deres egne projekter eller noget helt tredje, der styrker open source-udviklingen i det offentlige Danmark.
 
"Projektet er udtænkt som givtigt for de studerende, der kan få praktisk erfaring og noget på deres CV, mens det offentlige forhåbentligt også vil kunne bruge de studerendes bidrag," fortæller Morten Kristoffer Hansen.
 
Find et sprog eller find på et sprog
Han forklarer, at de fleste eksisterende projekter skal udarbejdes i Java og .NET, men der er også projekter inden for blandt andet Ruby, PHP og Perl. 

Hvis den studerende derimod selv kommer med en ide til et projekt, er der mere frit slag i bolledejen med hensyn til programmeringssprog.
 
Den studerende skal blot have et proof of concept og en skriftlig godkendelse fra opdragsgiveren - hvilket vil sige den offentlige myndighed, som skal have udarbejdet softwaren.
 
Garanterer ikke udbetaling
IT- og Telestyrelsen regner med, at hver udvikler lægger omkring en mandemåned i ferie-jobbet.
 
"Nogle vil givetvis arbejde betydeligt mere, mens andre bruger mindre tid. Det kommer nok helt an på engagement og forkundskaber," siger Morten Kristoffer Hansen.
 
Han fortæller, at IT- og Telestyrelsen forbeholder sig retten til ikke at udbetale løn, hvis de studerende ikke leverer varen. Men det scenarium forventer Morten Kristoffer Hansen dog ikke bliver aktuelt. 
 
"Fordi vi hele tiden sparrer med de studerende undervejs, forventer vi, at alle får udbetalt de lovede 20.000 kroner," siger han.
 
Der er plads til i alt 15 studerende i Kod i Ferien-projekterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere