Artikel top billede

BI-konsulenter gør det godt i Danmark

BI-konsulenthuset Affectos danske forretning afleverer sit bedste regnskab nogensinde.

Affecto Denmark A/S har sat personlig rekord.

I årsregnskabet for 2010 står business intelligence-konsulenthuset Affecto Denmark med sin hidtil højeste omsætning og bundlinje i virksomhedens historie.

Omsætningen var på godt 116 millioner kroner og EBITA var på mere end 9 millioner kroner. Fremgangen skyldes primært kundetilgang og udvikling af eksisterende kunder, oplyser virksomheden.

Affecto i Danmark har i 2010 oplevet en vækst i omsætningen på 33 procent i forhold til 2009. Omsætningen i 2010 blev 116,7 millioner kroner, og overskuddet før skat i 2010 ramte 9,3 millioner kroner. Det svarer til en vækst på 29 procent i forhold til resultatet i 2009.

Samtidig er der kommet lidt flere medarbejdere til, så der er i dag 65 ansatte i danske Affecto. Koncernen har afdelinger i Århus og København samt Norge, Sverige, Baltikum og Polen og hovedsæde i Finland.

Kernefokus

Administrerende direktør Claus Kruse, Affecto Denmark, betegner årsregnskabet som "meget tilfredsstillende", og forklarer fremgangen med det seneste års fokus på kerneforretningen, der er BI-løsninger baseret på teknologier fra SAP, Oracle, Microsoft og Informatica.

"Samtidig har vi koncentreret os om at servicere vores kunder i hele BI-værdikæden, fra BI-forretningsrådgivning over BI-arkitektur og implementering til drift af de endelige løsninger," siger Claus Kruse.

Den øgede omsætning skal også tilskrives det stigende behov for BI-analyseredskaber, som krisetider generelt øger efterspørgslen på, ligesom tilgangen af nye kunder har været pæn.

"I løbet af 2010 har vi fået et større antal nye kunder blandt store danske virksomheder," siger Claus Kruse.

Affecto tæller virksomheder som blandt andet SKAT, KMD, Post Danmark, Københavns Kommune, Novo Nordisk og Dong Energy på kundelisten.

I 2010 deltog Affecto for første gang i Great Place To Work-konkurrencen, og endte som Danmarks niende bedste it-arbejdsplads.

Affecto-koncernen har i alt 1.000 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere