Artikel top billede

(Foto: SAP)

HP har hovedrengøring: Rydder op i ledelsen

Koncernchef Leo Apotheker foretager i øjeblikket store organisationsændringer i Hewlett-Packard - flere i ledelsen er ude med øjeblikkelig virkning.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har foretaget en række store ændringer i topledelsen - heriblandt afgangen af it-chefen Randy Mott, der forlader virksomheder "med øjeblikkelig virkning".

En anden stor ændring er afgangen af chef for HP's enterprise-division, Ann Livermore, der har været ansat i virksomheden siden 1982.

Hun har været blandt favoritterne som kommende koncernchef for virksomheden og vil fortsat arbejde for HP som medlem af bestyrelsen, oplyses det.

Disse organisationsændringer giver også et peg om hvem, der vil komme til at udgøre kernen i koncernchef Leo Apothekers øverste ledelse hos HP.

Både Dave Donatelli, der er executive vice president for servere, storage, netværk og teknologi-services til enterprise, og Bill Veghte, der er executive vice president for software, som begge rapporterede til Livermore, vil nu rapportere direkte til Apotheker, oplyser HP. Jan Zadak, der er executive vice president for det globale salg, vil også fremover rapportere direkte til koncernchefen.

Der kan være yderligere ændringer på vej, idet Leo Apotheker, der er tidligere koncernchef for SAP, arbejder på at forbedre HP's software- og services-forretninger.

"I vores igangværende arbejde med at accelerere vores fremskridt i forhold til gennemførelse af vores strategi vil vi fortsat foretage de nødvendige ændringer, der strømliner vores drift, øger fokus og agilitet og som positionerer os til succes," udtaler Apotheker i en pressemeddelelse om disse ændringer.

Apotheker blev udnævnt til koncernchef for HP i efteråret 2010.

Andre fra den øverste ledelse får udvidet deres roller. Med en henvisning til markederne i Kina og Indien som afgørende for HP's vækst, bliver Todd Bradley, der er executive vice president for personlige systemer, chef for initiativer med fokus på at udvide HP's markedsandel i Kina, mens Vyomesh Joshi, der er executive vice president for billeddannelses- og printgruppen, bliver chef for lignende initiativer i Indien.

Apotheker hentydede i sidste måned til, at der ville komme til at ske store organisationsmæssige ændringer, da han fortalte investorer under fremlægningen af et regnskab om sine planer om at finde en executive vice president, der skal lede HP's service-forretning, der ellers havde hørt under Livermores enterprise-division.

Livermore "har gjort meget for organisationen," lyder en vurdering fra Crawford Del Prete, der er analytiker hos IDC, og som mener, at hun "meget vel selv kan have ønsket at lave noget nyt," særligt efter at Apotheker ændrede i hendes jobbeskrivelse.

HP foretager også ændringer af sin interne it-ledelse. Virksomheden fjerner rollen som chief administration officer og "udvider sin chief information officers rolle," oplyser HP. Det betyder, at Pete Bocian, der var executive vice president, og Mott, der var CIO, begge forlader HP med øjeblikkelig virkning.

"Virksomheden vil søge efter en efterfølger," oplyser HP, der takker de to tidligere chefer for deres arbejde.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere