Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC fyrer konfliktleder: Mistanke om sabotage

CSC har netop fyret en medarbejder med en ledende rolle på Prosas side i konflikten.

It-giganten CSC har fyret en mangeårig medarbejder for mistanke om sabotage på systemerne dagen før stor-konflikten startede den 1. juni.
 
Der er ifølge Computerworlds oplysninger tale om et medlem af konfliktudvalget, som med mange års erfaring ikke formelt har titel af tillidsmand, men som har haft en ledende funktion i den uformelle ledelse af konflikten mod it-giganten CSC.  
 
Ifølge en intern besked hos CSC - underskrevet af director og leder af forhandlingsudvalget i konflikten mod Prosa, Lene Christensen -  har firmaet konstateret, at nogle af firmaets problemer skyldes "bevidste handlinger": 
 
"Desværre må vi konstatere, at nogle af de problemer, vi har haft, tilsyneladende er opstået som konsekvens af bevidste handlinger, der har haft til hensigt at lukke nogle systemer ned. Det er selvfølgelig meget bekymrende og helt uacceptabelt. Vi er i gang med at undersøge dette til bunds, herunder om vi kan identificere den eller de personer, der har forårsaget dette." 
 
Teksten er underskrevet "Lene Christensen". 
 
Ansat i driftsafdelingen
Skrivelsen, som Computerworld er kommet i besiddelse af, har nu ført til en konkret reaktion fra ledelsen.
 
Computerworld erfarer, at der er tale om en medarbejder, der er ansat i driftsafdelingen, som gik i strejke 1. juni, altså dagen efter den formodede sabotage.  

Konkret handler miseren ifølge Computerworlds oplysninger om, at medarbejderen midt på dagen den 31. maj foretog nogle optimeringer af systemet. 

Imidlertid manglede et kryds i systemet angiveligt efter denne operation. 

Krydset bestemmer, om automatiserede processer bliver udført eller ej, og da krydset mangler, udsender systemet angiveligt en række alarmer.

CSC har tidligere fyret to tillidsrepræsentanter fra fagforbundet i forbindelse med den verserende konflikt, der startede med lockout af 120 medarbejdere den 9. februar.

En overgang overvejede alle Prosa-tillidsmændene hos CSC kollektivt at opsige deres hverv. Men efter noget tid og medlemmernes opfordringer blev det ikke til noget.

Computerworld har kontaktet CSC presseansvarlige for at få en kommentar til fyringssagen, men selskabet har ikke svaret. Ligeledes har Prosa ikke ønsket at kommentere sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere