Artikel top billede

ComX tjener kassen: Sådan er skuden blevet vendt

Triple play-selskabet ComX har oplevet en voldsom vækst i sit seneste regnskab på trods af tabet af en kæmpekunde.

På trods af at "en væsentlig samarbejdspartner er faldet væk ultimo 2010", er det lykkedes leverandøren af bredbåndsadgang ComX at øge resultatet med 15 millioner kroner efter mange år med underskud.

"Den "væsentlige samarbejdspartner" er Sydenergi, som har valgt at gå ind i Waoo, der er elselskabernes
fælles fiberselskab," fortæller Erik G. Hansen, bestyrelsesformand i triple play-selskabet ComX.

Triple play kalder man leverandører, som leverer både bredbåndsadgang, kabel-tv og IP-telefoni.

Tabet af Sydenergi betyder, at såvel omsætning som resultat i ComX bliver lavere, men for en gangs skyld er udgangspunktet også ret godt.

Resultatet steg fra minus 10,5 millioner kroner i 2009 til et overskud på 4,4 millioner i 2010.

"Fremgangen skyldes en kombination flere ting og har været på vej i lang tid i ComX. Dels er der tale om operationelle tiltag i form af nye kunder, dels passer vi godt på de penge, vi har i selskabet," siger Erik G. Hansen.

Comx Holding forsvandt

Erik G. Hansen fortæller, at fremgangen i høj grad skyldes tidligere tiders initiativer, som først nu slår igennem.

"Vi arbejder støt og sikkert på at forbedre forretningen og skaffe flere kunder, og det er en langsigtet proces. De kunder, vi får ind i dag, viser sig faktisk først i regnskabet i 2012 og 2013. Selskaber i vores branche agerer lidt som supertankere. Der går rigtig lang tid fra du lægger roret om, til skibet faktisk drejer," siger Erik G. Hansen.

Det tidligere moderselskab Comx Holding er forsvundet og erstattet af aktieselskabet af 26. marts 2003. Ifølge bestyrelsesformanden har selskabet skiftet navn, fordi det "bare ejer aktier i ComX og intet har med driften at gøre".

"På den måde er det operative blevet skilt fra aktionærerne," forklarer Erik G. Hansen.

TDC og Stofa er de værste

Konkurrencen møder ComX fra de store spillere i markedet, og det er først og fremmest den største udbyder af fibernetforbindelser i Danmark TDC, som fører an.

"Efter TDC er Stofa nok den største konkurrent" mener Erik G. Hansen.

Af større hændelser nævner bestyrelsesformanden, at ComX har fået ny direktion.

"Finn Helmer har forladt virksomheden efter at have gennemført en 'turn around' og i øvrigt præget selskabet gennem nogle år. I stedet er Ole Lysgård Madsen kommet til som ny direktør," lyder det.

Ole Lysgård Madse har i øvrigt tidligere arbejdet for Kirk i Horsens og før det TDC. Finn Helmer er stadig storaktionær i ComX, og har i tidens løb trukket en stribe overskrifter med baggrund i sit ejerskab af den kontroversielle virksomhed.

ComX forventer et "rimeligt resultat" i 2011, hvilket betyder, at der bliver overskud, men ikke så stort som i 2010, især fordi en del kunder er faldet væk sammen med Sydenergi.

Bestyrelsesformanden glæder sig over, at ComX er blevet et selskab med "en god balance, positiv egenkapital og efterhånden også en helt god indtjening".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere