Artikel top billede

Stor jubel over tilmelding til open source-jobs

Opbakningen til IT- og Telestyrelsens "Kod i Ferien"-projekt til studerende var ikke helt så stor som forventet. Alligevel kan styrelsens projektleder ikke få armene ned over tilmeldingen.

Læs også:
Antal ansøgere til open source-studenterjobs: 0

De nåede ikke helt i land. Men næsten.
 
IT- og Telestyrelsen kan mandag byde velkommen til 13 studerende fra seks universiteter og fire nationaliteter, når sommerferie-projektet "Kod i Ferien"-projekt bliver skudt i gang. 
 
Planen var at ansætte 15 studentermedhjælpere.

Men at styrelsen mangler at besætte to pladser, ødelægger ikke glæden hos projektleder Morten Kristoffer Hansen fra IT- og Telestyrelsens videncenter for open source og åbne standarder.
 
"Set i lyset af at vi prøver dette første gang, så har der virkelig været en god opbakning fra velkvalificerede studerende med en stor bredde i kompetencerne. Det er vildt fedt," lyder det fra Morten Kristoffer Hansen.
 
Kunstig intelligens og open source i skolen
IT- og Telestyrelsen fik kun de 13 ansøgninger fra studerende, som nu alle er ansat.
 
"Med 17 dages ansøgningstid midt i eksamensperioden, så er resultatet helt godkendt," siger Morten Kristoffer Hansen til Computerworld.
 
Han fortæller, at de studerende alle er kompetente medarbejdere.

De har i flere tilfælde udtrykt, at det var en ære at skulle være med til at arbejde med open source i den offentlige sektor.
 
De studerende skal blandt andet arbejde på projekter i styrelsens Software-børs, hvilket inkluderer artikel-eksport fra Borger.dk, mobil-tilpasse hjemmesiden Digitaliser.dk, arbejde med kunstig intelligens i et vagtplanlægningssystem, og en enkelt vil også bygge open source-applikationer til folkeskolen.
 
Ansættelsen går frem til den 31. august, og de studerende kan hver især se frem til en sommerferie-løn på 20.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere