Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Hvis du skal flytte store filer, vil USB 3.0 give din overførsler et gigantisk hastigheds-boost. Vi har testet Kingstons nyeste USB-nøgle med en kapacitet på hele 64 gigabyte.

Test: Toptunet USB-nøgle vil sluge dine data

Stadigt flere stationære og bærbare pc'er leveres nu med de afsindigt hurtige blå USB-stik, som du kan kende USB 3.0-standarden på.

Eksterne harddiske med USB 2.0 er så småt blevet en truet race, eftersom USB 3.0-kompatible produkter kan fås for nogenlunde samme pris.

Efter at have testet Kingstons forvoksede USB-nøgle på 64 gigabyte er vi tilbøjelige til at slå fast, at du ligeledes bør kaste kronerne efter USB 3.0-standarden, hvis du skal have ny USB-nøgle.

Stor forskel

Hvis du overfører store filer til og fra din USB-nøgle, er der store forskelle i overførselshastigheden - i USB 3.0-standardens favør. Og selv hvis din computer ikke er udstyret med USB 3.0, vil du stadig få serveret en ydelse, der ligger i den absolutte top for, hvad USB 2.0 kan præstere. Slet ikke dårligt.

Det skal ses i lyset af, at der er stor kvalitetsforskel på USB-nøgler. De billigste bambus-drev med USB 2.0 klarer typisk skrivehastigheder på to megabyte per sekund, mens læsehastigheden kan klemmes op på syv megabyte per sekund. Dyrere USB 2.0-nøgler kan levere i omegnen af 30 megabyte per sekund, både når der skal læses og skrives data.

På samme måde er der forskel på USB-nøgler med USB 3.0. Hukommelsesnøglen fra Kingston, vi har testet, Datatraveler Ultimate 3.0 G2 64GB, flyver så absolut i de høje luftlag med en angivet læsehastighed på op til 100 megabyte per sekund og en skrivehastighed på op til 70 megabyte per sekund.

Hvis du vil overføre en fil på fem gigabyte til en USB-nøgle med USB 2.0, hvor skrivehastigheden lyder på20 megabyte per sekund, vil det tage over fire minutter. Med en hurtig USB 3.0-nøgle kan du bringe ventetiden ned på godt og vel et minut, og kvikkere filoverførsler er en vinder i vores bog.

Så hurtig er den

Datatraveler Ultimate 3.0 G2 fås også med kapaciteter på 16, 32 og 64 gigabyte, og vi har som bekendt testet den største variant af de tre, der går hånd i hånd med et prismærke på godt 1.000 kroner. De øvrige versioner kan fås for henholdsvis 331 og 562 kroner.

Ydelsesmæssigt blev vi positivt overraskede, for med større filer kunne vi konstatere læsehastigheder over 120 megabyte per sekund, mens skrivehastigheden ligeledes var omkring eller over 70 megabyte per sekund.

Store datamængder med mange små filer er enhver USB-nøgles mareridt, og vi kunne i praksis konstatere hastigheder på mellem to og tre megabyte per sekund. Det kendetegner dog også harddiske og SSD-diske og er ikke noget nyt. Det er sandsynligvis ikke noget, der vil berøre så mange.

Konstruktionsmæssigt er Kingstons bud på en lynhurtig hukommelsesnøgle med USB 3.0 solid og tillidsvækkende, vi savner faktisk kun, at det var muligt at gemme låget sikkert af vejen - eksempelvis ved at fastgøre det til nøglen et andet sted, som Corsair gør med Flash Voyager-produktlinjen. USB-nøglen er også lidt af en tykkert, og det kan for nogle betyde, at naboporten også bliver optaget.

Et slankere design ville have bragt Datatraveler Ultimate 3.0 G2 helt op i toppen, så vi nøjes med at servere et femtal til Kingstons lømmel af en USB-nøgle, der i øvrigt ledsages af fem års garanti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere