Artikel top billede

Dansk bredbåndsselskab ansætter ny topchef

Dansk leverandør af trådløst bredbånd konstituerer virksomhedens økonomidirektør som administrerende direktør, efter den gamle direktør blev fyret i sidste uge.

Læs også: Bredbånds-direktør fyret på gråt papir.

For bare en uge siden blev Elro's administrerende direktør Henry Lei Jacobsen fyret og fritstillet med omgående virkning.

Nu er selskabets økonomidirektør, 44-årige Chris Dahlerup, blevet konstitueret som Jacobsens afløser i førersædet. 

Chris Dahlerup har arbejdet som økonomidirektør i ELRO Energi og Kommunikation og herunder bredbåndsselskabet Skyline gennem halvandet år. Tidligere har hun blandt andet været økonomiansvarlig i it-virksomhederne Systematic, Front-data og Benau.
 
"Efter halvandet år kender jeg organisationen godt nok til at være stand in," siger Chris Dahlerup, som er konstitueret administrerende direktør, indtil bestyrelsen beslutter sig for, hvordan ledelsesgruppen skal sættes sammen.

Jeg fortsætter gerne

Bestyrelsesformand Nikolaj Per Schøler forventer, at "der vil gå et halvt års tid før den fremtidige ledelse ligger fast."

Hvis Chris Dahlerup føler, at hun er "den rigtige til jobbet", når stillingens ansvarsområder er fastlagt, så fortsætter hun gerne som administrerende direktør. 

Elro Erhverv har været plaget af massive underskud. Ganske kort ser Elro Erhvervs økonomiske historie således ud: Fra et overskud i 2006 på seks millioner kroner til minus 15 millioner i 2007, minus 34 millioner i 2008, minus 57 millioner i 2009 og endelig minus 79 millioner kroner på bundlinjen i 2010. Alle tal er resultat efter skat.

"For det første har Elro Koncernen haft overskud gennem mange år undtagen sidste år og for det andet, så etablerer man ikke et landsdækkende trådløst netværk, som genererer overskud uden videre. At skabe overskud i sådan en forretning tager tid," siger Chris Dahlerup.

Hun vil ikke "på nuværende tidspunkt" udtale sig om, hvornår Elro Erhverv begynder at tjene penge.

I øvrigt er Skyline ikke landsdækkende endnu, men bliver det ifølge direktøren i år.

Vi knækker ikke

WiMax er uomtvisteligt et vanskeligt forretningsområde, hvor investeringer på hundreder af millioner kroner ikke i tilstrækkelig grad har gødet jorden for kæmpe fortjenester.

Hvor længe kan I klare jer, før Elro knækker halsen økonomisk?

"Indtil videre har vi fulgt vores forretningsplan, som er gundlag for etableringen af Skyline, og så længe vi følger planen, så skal vi nok klare os - også økonomisk," siger Skyline-direktøren.
Nogle hævder, at WiMax-teknologien er en død sild?

"Det kommer an på, hvem du spørger. Teleanalytikeren Torben Rune mener eksempelvis, at WiMax er en en død sild, men spørger du John Strand, så har han præcis den modsatte opfattelse. Fakta er, at vi har etableret et trådløst netværk, som vi mener, der er en fremtid i," konstaterer Chris Dahlerup.

Nej, det var ikke en fejl

købet af WiMax-licensen i sin tid var ikke en fejldisposition?
"Nej, købet af WiMax-licensen var ikke en fejl, det mener jeg bestemt ikke, at det var," siger Chris Dahlerup og fortsætter:

"Vi bliver ved, og vi holder fast. Her i 2011 dækker vi hele landet med vores trådløse netværk, og vi lever op til de krav og forventninger, som vi stiller til os selv, og som omverdenen stiller til os."

Konkurrencen mærker Skyline især fra et velkendt trekløver.

"Butlernetworks konkurrerer vi især med på erhvervssiden. Derudover konkurrerer vi med fiberbredbåndsforbindelserne som Waoo og TDC leverer," siger Chris Dahlerup.

At kampen ville blive hård for at gøre det landsdækkende trådløse WiMax-baserede bredbånd til en god forretning blev forudsagt helt tilbage i 2007.

Læs også: Bredbånds-direktør fyret på gråt papir.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere