Artikel top billede

Så meget vokser datamængden i verden

Væksten i data vil være enorm i de kommende år. Se her, hvor meget ekstra data du skal kunne håndtere i de kommende år.

I 2011 vil verdens datavækst runde 1,8 zetabytes, hvilket svarer til 1.800.000.000.000.000.
000.000 bytes.

Det er mange data, og det betyder, at verdens it-chefer løbet af det næste årti skal kunne håndtere 50 gange større datamængder og 75 gange flere filer.

Det er en af hovedkonklusionerne i IDC-rapporten Digital Universe: Extracting Value from Chaos, som storage-virksomheden EMC Computer Systems har ladet udfærdige.

EMC har leget lidt med tallene og regnet en række sammenligninger ud.

200 milliarder film

1,8 zetabytes data svarer til, at hver eneste dansker sender tre tweets i minuttet, døgnet rundt i halvanden million år.

Den filminteresserede vil kunne glæde sig over at skulle se 200 milliarder film i HD-format. Det ville så lige tage 47 millioner år, hvis personen vel at mærke kunne holde ud at se film døgnet rundt, året rundt. 

Når der bliver skabt eller replikeret svimlende 1,8 zettabytes data, vil det afstedkomme en række samfundsmæssige, teknologiske, videnskabelige og økonomiske ændringer, vurderer IDC.

De såkaldte 'informationstæmmende' teknologier som de-duplikering og auto-tiering, har ganske vist sænket virksomhedernes udgifter i forbindelse med at skabe, samle, håndtere og lagre informationer til en sjettedel i 2011 sammenlignet med 2005.

Men IDC forudsiger, at det it-personale, som skal håndtere al denne data, kun vil blive øget halvanden gang.

IDC konstaterer, at det niveau af kompetence, erfaring og ressourcer inden for it, der vil være til rådighed i 2020, ikke vil stemme overens med stigningen i mængde af filer og servere i 2020 og den medfølgende øgede informationshåndtering, som denne flod af data vil medføre.

Ti gange så mange servere

Frem til 2020 kommer it-afdelinger verden over til at opleve:

En tidobling i antallet af servere. IDC skelner her ikke mellem virtuelle og fysiske.

50 gange mere information at håndtere.

75 gange flere filer eller filsystemer, som indkapsler det digitale univers, som vokser hurtigere end selve informationen. Dette sker i takt med at flere indbyggede systemer, såsom sensorer i tøj, broer eller i medicinsk udstyr, tages i brug.

Hvor cloud computing i dag står for mindre end to procent af virksomhedernes it-udgifter, anslår IDC, at 20 procent af alle data vil være berørt af cloud-serviceudbydere i 2015, forstået på den måde, at en bytes rejse fra ophavsmand til den dag, den ophører med at eksistere, vil have været lagret eller bearbejdet i skyen. 10 procent af alle informationer vil blive lagret i skyen, mener IDC.

Rapporten peger desuden på, at mængden af data skabt af personer, der skriver et dokument, tager billeder, downloader musik og så videre, er langt mindre end den mængde af data, der skabes om en person i det digitale univers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere