Gratis program giver dig opstart i verdensklasse

Soluto får din pc til at boote markant hurtigere ved at flytte massevis af applikationer ud af boot-processen. Se her hvordan du bruger det smarte program, som ikke koster en krone.

Er dit system overlæsset med applikationer? Tager det uudholdelig lang tid at boote din pc?

Kunne du tænke dig et simpelt, ukompliceret stykke software, der kan hjælpe med at rydde ud i de programmer, som ikke er nødvendige, når computeren starter?

Hvis svaret er ja til et eller flere af ovenstående spørgsmål, så bør du tjekke Soluto, der kan downloades her.

Soluto er gratis og løfter din start-procedure til et helt nyt niveau. Ud fra et teknisk synspunkt gør Soluto intet, som ikke er set før.

Soluto enten fjerner programmer, som starter med Windows eller sikrer, at de først loader, når pc'en er oppe at køre.

Præcis det samme som andre freeware programmer á la SysInternals Autoruns, Starter og Startup Delayer har tilbudt gennem nogen tid.

Forskellen er, at Soluto viser vej gennem denne effektiviseringsproces på en ganske usædvanlig brugervenlig måde. Det er ikke for meget sagt, at alle uanset graden af teknisk kunnen kan gøre opstarten af deres pc'er mærkbart hurtigere.

Det er en No-brainer...

Soluto måler den tid, det tager din pc at boote (starte), separerer de programmer, der uden problemer kan fjernes, fra de programmer, som er nødvendige og viser præcis, hvor lang tid de hver især lægger til den totale starttid.

Derudover får brugeren besked på, hvad programmet egentlig laver, og hvad der sker, hvis det fjernes og endelig, hvilken 'action' Soluto anbefaler i de enkelte tilfælde.

Da Soluto har gennemgået vores pc, er konklusionen, at der i alt er 79 applikationer, hvoraf de 43 er nødvendige, otte er oplagte at fjerne ('No-brainer'), mens de resterende 28 kan fjernes, hvis du er ret sikker på, at de kan undværes. Måden, som Soluto opretter en oversigt over de forskellige applikationer, der kan eller måske kan fjernes, er usædvanlig let at gå til og finde ud af.

Når man sætter cursoren over de enkelte applikationer, får man muligheden for enten at vælge 'pause' eller 'delay' (forsinkelse). Hvis man vælger pause, så ekskluderes den pågældende applikation fuldstændig fra boot-processen. Hvis man derimod vælger 'delay', så aktiveres applikationen, men først når pc'en er færdig med at boote og kører i tomgang.

Hvad laver du egentlig?

Ved nogle af applikationerne er der en kort forklaring af, hvad den pågældende app beskæftiger sig med og ind imellem en besked om, at det nok er smartest at beholde den pågældende app i boot-proceduren. Samtidig viser et 'tærte-diagram', hvor mange andre brugere, der har valgt enten at beholde den pågældende app i boot, fjernet den eller valgt 'delay'.

Samtidig kommer Soluto også selv med en anbefaling. For eksempel - hvad angår "Intel Graphics Accelerator Helper" - så siger Soluto, at hvis du ofte ændrer på dine grafikindstillinger så 'Delay' ellers 'Pause' og dertil tærten, der viser, hvor mange af de hidtidige brugere, som har gjort hvad. En del apps er der ikke nogen forklaring til, og så må man bruge sin sunde fornuft.

Her på redaktionen er vi for eksempel fløjtende ligeglade med om, vores Cisco Virtual Private Network og Apples Quicktime bliver aktive i opstarten eller senere.

Efter den afsluttede gennemgang har vi reduceret de 79 applikationer i boot-proceduren med 27 til nu bare 52. Nogle er fjernet helt (pause), mens andre kun er forsinket (delay). Tilbage er blandt andet adskillige, der har med Scriptlogic at gøre. De tager i alt mere end 20 sekunder, men der er ingen forklaring, og andre brugere har beholdt dem i boot-proceduren, så det gør vi også.

Ind imellem har vi noteret os en boot-tid på en kold morgen-pc på helt oppe i nærheden af latterlige 10 minutter. Da vi testede boot-tiden før installeringen af Soluto, var pc'en køreklar på bare 2 minutter og 59 sekunder, men det er alligevel lykkedes at kappe 38 sekunder af ved at fjerne ovennævnte 27 applikationer fra vores boot. Og 38 sekunder svarer altså til 21,2 procent, så det er en forbedring, som kan mærkes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere