Artikel top billede

Sådan skal soldater bruge smartphones i krig

Inden længe kan en smartphone blive en del af det udstyr, amerikanske soldater skal have med i krig. Læs her, hvad de skal bruges til.

Når du står med din smartphone i hånden, er krig nok ikke det første, som du tænker på.

Men i den amerikanske hær bliver smartphones snart en del af det udstyr, de amerikanske tropper har med i krig.

Den amerikanske hær har netop afsluttet et seks ugers pilotprojekt, hvor målet har været at teste brugen af smartphones og tablets i krig.

Resultatet er så godt, at soldater ved fronten allerede senere i år vil blive udstyret med smartphones. Det skriver CNN.com.

I dag er visse personer i hæren allerede udstyret med radioer. Dem skal telefonerne ikke erstatte, men de vil i stedet blive fordelt mere bredt og ideelt set fungere i samspil med det gamle udstyr, forklarer embedsmænd.

Augmented reality

Soldaterne skal bruge smartphones til sms-opdateringer om deres omgivelser til at sende billeder med GPS-placering, til korttjenester og til at hurtigt udfylde regelmæssige rapporter.

"Når de har et problem eller skal udfylde en rapport, vil de helst sms'e. De unge soldater er vokset op med denne teknologi og er meget fortrolige og trygge ved den," forklarer Michael McCarthy, der står for satsningen, til CNN.com.

Samtidig er hæren ved at udvikle systemer, der ved hjælp af telefonens kamera og GPS skal udstyre et billede af omgivelserne med et ekstra lag af informationer.

I forsøget har tropper samlet set vurderet mere end 300 Android-, iPhone- og Windows Phone-mobiler samt tablets fra Apple, Dell og HP.

Udover det er en anden division af hæren ved at teste telefoner, der kører med en specialiseret udgave af Android.

Specielt Android og iPhone-telefoner er blevet taget godt imod af soldaterne.

Kan telefonerne klare de barske betingelser?

Det forventes, at hæren vil ende med to mobilstyresystemer til officielt brug. På den måde kan hæren minimere softwareudviklingen, men samtidig ikke være så sårbare for cyber-angreb mod en bestemt platform.

Samtidig har udviklere i hæren fundet en måde, hvor applikationer kan blive overført fra en platform til en anden med et minimum af arbejde. Andre applikationer vil blive udviklet som mobil-optimeret websites.

Personer fra hæren udtaler til CNN.com, at testen af telefonerne har samtidig har vist, at de er særdeles modstandsdygtige over for barske forhold.

Telefonerne har både klaret sandstorme og andre hårde betingelser, på trods af at de var uden beskyttelse eller blot beskyttet af et gummi-etui til lidt over 50 kroner.

Stadig sikkerhedsudfordringer

For at kunne betjene telefonernes touch-skærme er soldaterne blevet udstyret med specielle handsker.

Der er dog stadig udfordringer, før soldater kan tage smartphones med i kamp. Telefonernes software og deres overførsler er nemlig ikke fuldt sikret.

Indtil der er fundet en løsning på det, vil det stadig være de klassiske radioer, som vil blive brugt, når der er brug for det niveau af kryptering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere