Artikel top billede

Foto: Carsten Andersen. (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

Telenor tjener mere trods stagneret kundebase

Antallet af mobilkunder hos Telenor er uændret, men alligevel tjener Telenor nu flere penge. Læs her hvorfor.

Trods et lille fald i kundebasen formåede Telenor at øge sin omsætning i årets andet kvartal.
 
Således gik Telenors omsætning i årets andet kvartal frem til 1,71 milliarder kroner mod 1,67 milliarder kroner i de første tre måneder af 2011.
 
"Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Vi er inde i en positiv udvikling. Vi var de første blandt de store selskaber, der introducerede fastprispakker og gjorde op med de dyre tilskud til mobiltelefoner. Det kan vi se har en positiv effekt," siger administrerende direktør Jon Erik Haug fra Telenor i en pressemeddelelse.
 
Telenor havde ved udgangen af juni 1,98 millioner kunder, hvilket blot var 1.000 færre end udgangen af marts. Kundebasen er derfor stabil, mens omsætningen per kunde er faldende.
 
I perioden april til og med juni omsatte en Telenor-mobilkunde i snit for 171 kroner, mens hver kunde kvartalet forinden omsatte for 180 kroner. Der var en lignende tendens i Telias regnskab, der kom onsdag.
 
Dermed er det hverken en øget kundebase eller et øget forbrug hos kunderne, der driver omsætningen frem hos Telenor.
 
Onfone trak kunder
Telenor oplyser til Computerworld, at det derimod først og fremmest er et øget salg af smartphones - nu uden tilskud - samt mobilselskabet Onfone, som har drevet omsætningen frem.
 
Onfone har lejet sig ind på Telenors netværk, hvilket Telenor har nydt godt af. Lavprisselskabet har trukket omkring 170.000 kunder ind i netværket, og en stor del af omsætningen fra Onfone-kunderne er røget direkte ned i Telenors pengekasse.
 
Men Onfone blev i maj solgt til TDC, og mobilselskabet er i gang med at flytte kunderne over i TDC-netværket, hvilket vil såre Telenors regnskab.
 
"Onfone forlader i den kommende tid vores netværk, hvilket vil betyde en nedgang på et par procentpoint i vores indtjening. I andet kvartal præsterer vi en EBITDA-margin (overskudsgrad på driften, red.) på hele 28 procent, så selv uden omsætningen fra Onfone, så er det et meget flot resultat sammenlignet med EBITDA-marginen på 22 pct. i samme kvartal sidste år," siger Jon Erik Haug.
 
EBITDA-marginen markerer, hvor meget et selskabet tjener per 100 kroner, som selskabet har solgt for. Det er vel at mærke, før renter, afskrivninger og særlige poster bliver trukket fra. Telenor forbedrede den med tre procentpoint fra 25 procent i sidste kvartal til 28 procent i april til og med juni.
 
Fokus på omkostninger
Telenor øgede sit driftsresultat før renter, afskrivninger og særlige poster, EBITDA, i årets andet kvartal. Resultatet endte på 481 millioner kroner mod 409 millioner kroner kvartalet forinden.
 
Jon Erik Haug har siden sin tiltrædelse i maj sidste år haft fokus på at nedbringe omkostningerne i koncernen, og allerede efter fire måneder gennemførte han en stor fyringsrunde.
 
Han mener, at selskabet i dag er lykkedes med at "knække omkostningskurven i virksomheden, som ellers har ligget fast på et for højt niveau igennem flere år."

Konkurrenten Telia kom onsdag med sit regnskab. Det viste et fald i omsætning såvel som kundebase. Netop Telia har Telenor besluttet at bygge et fælles mobilnet med for at nedbringe omkostningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere