Artikel top billede

Kommune erstatter hjemmeside med Facebook

Borgmesteren, der har flyttet hele kommunens hjemmeside over på Facebook, peger på det sociale netværks brug af rigtige navne i modsætning til netværk, hvor brugerne er anonyme.

Computerworld News Service: Den japanske by Takeo erstatter som den første by i landet sin hjemmeside med en side på Facebook, først og fremmest på grund af det sociale netværks åbne struktur.

Facebook har kun vundet langsomt indpas i Japan, hvor brugerne langt hen ad vejen foretrækker at hænge ud online på steder, hvor de har mulighed for at være anonyme, som for eksempel på "mixi", der er et stort, japansk socialt netværk.

Men myndighederne i Takeo, som er en by på den sydlige ø Kyushu, fortæller, at da de forsøgte at anvende de anonyme tjenester, udviste brugerne en tendens til at poste smålige bemærkninger og grove kommentarer frem for at deltage i en ordentlig debat.

"Når folk tilbyder deres mening eller stiller spørgsmål, så skal de også tage ansvar som voksne mennesker, og det skal ske under deres rigtige navn," siger borgmesteren for Takeo, Keisuke Hiwatashi.

Myndighederne i Takeo har sat byens Facebook-side op på en måde, hvor alle kan se indholdet men kun registrerede medlemmer kan efterlade kommentarer. Det meste materiale er hosted på myndighedernes servere, men kan kun tilgås via Facebook-siden.

Naoyuki Miyaguchi, som er medlem af byens otte mand store Facebook-team, fortæller, at opgaven har kostet omkring 45.000 kroner.

Han siger, at flytningen har mødt en del modstand i byen, der har 51.000 indbyggere og er kendt for sine varme kilder, eftersom mange ikke kender Facebook særligt godt.

"Vi har modtaget en del klager online, men de er alle sammen fornuftige og ikke bare meningsløs kritik, som det vi oplevede før. Så nu kan vi gøre noget ved problemerne," siger Naoyuki Miyaguchi.

Søværnet på Facebook

Efterhånden som Facebook langsomt vinder flere brugere i Japan, har også myndighederne, og heriblandt premierministeren og søværnet, etableret sider på det sociale netværk.

Men repræsentanter for Takeo siger, at de er den første lokale myndighed, der har gennemført skiftet fuldstændigt - byens gamle hjemmeside omdirigerer nu besøgende til Facebook.

I en online-debat om skiftet på byens Facebook-side giver nogle brugere udtryk for bekymring.

"Jeg tror, at der er nogle indbyggere, som ikke vil bryde sig om at afsløre deres identitet på siden," skriver en bruger, som er registreret under et pseudonym.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere