Artikel top billede

Apple får Samsungs Galaxy Tab forbudt i Danmark

Samsung har tabt et stort slag i kampen om sin tablet-pc Galaxy Tab 10.1.

Læs også: Apple kræver Samsungs iPad-konkurrent destrueret

Striden mellem Apple og Samsung fortsætter.

Apple har netop fået nedlagt et midlertidigt forbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1 i EU.

Apple rejste sagen mod Samsung ved retten i Düsseldorf, da selskabet mente, at Samsungs Galaxy Tab designmæssigt ligner iPad'en for meget. Det skriver FOSS Patents.

Samsung oplyser, at det er skuffet over sagsbehandlingen i Tyskland. Til Cnet oplyser virksomheden, at den intet kendte til søgsmålet, og at den derfor ikke er blevet hørt i sagen. Den vil derfor tage den juridiske kamp op i Tyskland for at forsvare sit produkt.

Forbudet betyder, at al distribution og salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1 øjeblikkelig indstilles i samtlige EU-lande med undtagelse af Holland.

Her mødes de stridende parter nemlig i retssalen i et andet søgsmål. Det skyldes, at konkurrencelovgivningen er forskellig fra Tyskland til Holland. Derfor har Apple rejst en separat sag i Holland, skriver FOSS Patents.

Krigens mange slag

Afgørelsen i Tyskland er blot seneste led i striden mellem Apple og Samsung, som har sager kørende i ni lande.

I sidste uge spidsede sagen til i Australien. Her krævede Apple nemlig, at Samsung udleverede tablet-computeren Galaxy Tab 10.1 til destruktion.


Galaxy Tab og iPad side om side.

De to tilfælde er ikke enestående. Samsung og Apple har gennem længere tid sagsøgt hinanden på kryds og tværs for brud på patenter og designmæssige efterligninger.

Paradoksalt nok er Apple kunde hos Samsung, som blandt andet leverer hukommelseskort og LCD-displays til deres iPad. De mange juridiske uenigheder kan derfor skade begge virksomheders økonomi. 

Men det er ikke kun på tablet-markedet, at Samsung og Apple slås. Smartphone-markedet er præget af søgsmål mellem giganterne. Her blander HTC og Nokia sig også, og søgsmålene går i alle retninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere