Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokia afliver Symbian i USA

Den finske mobilproducent dropper sin smartphone-platform samme dag, som den første Windows Phone-mobil kommer på gaden.

Amerikanerne har set den sidste Nokia-smartphone med Symbian, lige så snart det finske selskab sender den første Windows Phone-mobil på gaden sidst på året.
 
Det fortæller topchefen i Nokias amerikanske forretning, Chris Weber, i et interview til AllThingsD.
 
"Når vi lancerer Windows-mobiler, vil vi i bund og grund være ude af Symbian-forretningen," siger han i interviewet.
 
Samtidig vil Nokia også stoppe med at sælge traditionelle mobiltelefoner på det amerikanske marked, fortæller han. 
 
Nokia står svagt i USA
Nokia, der er verdens største mobilproducent målt på antal solgte telefoner, har haft det svært på det amerikanske marked. Både hvad angår simple telefoner og smartphones.
 
Smartphone-markedet er domineret af nordamerikanske spillere som Apple, RIM (Blackberry) og Motorola, mens Samsung og LG sidder på de billige modeller.
 
Derfor ønsker Nokia tilsyneladende at starte fra bunden, når selskabet kommer med sine første Windows Phone-telefoner sidst på året. Netop Windows Phone er mere udbredt i USA end i resten af verden.
 
Firmaet comScore offentliggjorde i april en undersøgelse, der viste, at der var Windows Mobile/Windows Phone på næsten otte procent af de smartphones, der florerede blandt amerikanerne i februar 2011.
 
Android sad på 33 procent, RIM 29 procent og Apple 25 procent i samme måned.
 
For at Nokia og Windows skal komme til at blande sig med de største på det amerikanske marked, vil selskabet lancere en enorm markedsføringskampagne, der koster et kæmpe beløb.
 
"Uden at komme ind på tal, så er det signifikant større end noget som helst andet, vi har gjort i fortiden, og det er mere, end vi investerer i noget andet marked på verdensplan," fortæller Chris Weber i til AllThingsD. 
 
Dropper ny mobil til amerikanerne
USA bliver en ren Windows Phone-satsning for Nokia, og derfor undlader selskabet også at lancere sin kommende super-smartphone N9 på det amerikanske marked, skriver Engadget.com

N9 er en mobil, som kører med platformen MeeGo, som Nokia allerede har besluttet at aflive.
 
Nokia har lovet at holde live i Symbian-platformen et stykke ud i fremtiden, men det er et operativsystem, som mobilproducenten ligeledes har besluttet at tage livet af.

Meldingen om at afvikle Symbian har været stærkt medvirkende til, at Nokias smartphone-salg er styrtdykket så meget, at både Apple og Samsung har passeret finnerne i smartphone-salgstal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere