Artikel top billede

Apple kan komme til at betale dyrt for tablet-forbud

Apple risikerer at skulle punge ud. Virksomheden kan ende med regningen i den aktuelle tablet-strid med Samsung. Få forklaringen her.

Læs også:

Forbud ophæves: Samsung må sælge iPad-rival igen

Samsung går til modangreb på Apple

Apple og Samsung mødes i slutningen af august i retten i Düsseldorf. Her skal domstolen tage stilling til, om Samsung med sin Galaxy Tab 10.1 har krænket Apples designrettigheder.

Taber Apple sagen om beskyttelse af sit iPad-design, kan Samsung kræve erstatning.

"Hvis Apple taber den kommende retssag, så vil Samsung jo i en periode uberettiget have været forhindret i at sælge sin tablet, og det vil Apple så blive gjort erstatningsansvarlig for," forklarer Anders Skov, der er advokat i firmaet Otello, der beskæftiger sig med beskyttelse af rettigheder.

I sidste uge fik Apple nemlig nedlagt et foreløbigt påbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1 i EU. Forbuddet forhindrer Samsung i at sælge sin Galaxy Tab i samtlige EU-lande - undtagen Holland, hvor de to virksomheder har et separat søgsmål kørende.

I første omgang gælder salgsforbuddet, til der falder dom i retssagen, hvor der skal tages stilling til, hvorvidt Samsung har krænket Apples designrettigheder eller ej.

Det betyder, at Samsung frem til den følgende retssag ikke tjener penge på sin tablet i de europæiske lande. Det er denne tabte salgsfortjeneste, Apple kan gøres erstatningsansvarlig for.

Dog kom det i går frem, at retten i Düsseldorf nu har ophævet det midlertidige salgs- og distributionsforbud i de omfattede EU-lande bortset fra Tyskland. Dermed er den periode og det salgstab, Apple kan gøres ansvarlig for, mindsket betydeligt.

Svær sejr

Flere eksperter vurderer over for Computerworld, at Apple får svært ved at hive sejren hjem, selvom virksomheden fik medhold i behovet for et foreløbigt salgsforbud frem til retssagen.

"Formålet med forbudssagen er jo alene at få truffet en hurtig afgørelse i sager, man vurderer, der ikke kan vente på at køre en fuld retssag igennem," forklarer Anders Skov og uddyber:

"Det særlige ved forbuddet i forhold til selve retssagen er, at man i forbuddet bare skal sandsynliggøre, at der er en krænkelse. Man skal ikke endeligt bevise det. Så derfor er der mindre krav til forbuddet. Man vil kunne komme igennem med et forbud, hvor man måske ikke vil kunne komme igennem en retssag."

Han vurderer, at Apple er oppe mod dårligere odds i selve retssagen, da designrettighederne normalt kun yder en snæver beskyttelse.

Spekulationer

Den seneste tids udvikling i sagen har givet grobund for spekulationer om Apples motiver.

Forleden kom det frem, at Apples billeder, der blev sendt som dokumentation til retten, var forvrængede. Dimensionerne på de to stridende tablets er ikke så ens, som det proklameres i ansøgningen om det foreløbige påbud.

Udover muligheden for at Apple oprigtigt føler sig krænket af Samsungs design på Galaxy Tab'en, florerer der på nettet såvel som i branchen rygter om endnu et muligt motiv i kølvandet på de seneste afsløringer.

Der spekuleres i, om Apple har regnet på sagen og fundet en økonomisk gevinst i at holde Samsungs iPad-konkurrent uden for markedet så længe som muligt - også selvom det kommer til at føre erstatningskrav fra Samsung med sig.

Læs også:

Forbud ophæves: Samsung må sælge iPad-rival igen

Samsung går til modangreb på Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere