Artikel top billede

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office

Fredericia Kommune har fundet ud af, at virtuelle desktops med Microsoft Office til 5.000 skoleelever kan blive en dyr affære. Nu overvejer kommunen flere forskellige open source-kontorpakker.

Læs også:

Derfor sætter kommune Microsoft Office på porten

Microsoft: Vores virtualiserings-licenser er attraktive

It-projekt får prisen på Microsoft Office til at gå amok

Fredericia Kommune har i lighed med Region Hovedstaden valgt at droppe Microsofts Office-kontorpakke i et større projekt med desktop virtualisering.
 
Ligesom Region Hovedstaden begrunder Fredericia Kommune sin fyring af den ellers populære kontorpakke med, at licenserne ville blive for dyre, når 5.000 skole-elever i løbet af året får hver deres virtuelle desktop fra VMware.
 
"Projektet ville koste over en millioner kroner ekstra, hvis vi skulle have beholdt Microsoft Office. Og ekstra-omkostninger er svært for skoleområdet, hvor en million kroner er uhyrligt mange penge," siger Fredericia Kommunes it-chef, Per Toftdahl, til Computerworld.
 
Kigger på konkurrenternes kontorpakker
It-chefen i Fredericia Kommune fortæller, at kommunen har købt 1.000 View-licenser hos VMware, der vil løbe op i omkring en million kroner over tre år, mens hardware-implementeringen til at trække de virtuelle desktops også runder en million kroner set over fem år.
 
Nu overvejer kommunen at kaste sig over OpenOffice fra Oracle, LibreOffice med Google som medspiller eller Lotus Symphony fra IBM, der alle er open source-kontorpakker fra nogle af Microsofts skarpeste konkurrenter.
 
"Vi har været vant til at sige 'OpenOffice', men de andre open source-kontorpakker har også en masse fordele. Blandt andet er der flere af elevernes forældre, der benytter Lotus Symphony på deres arbejdsplads," lyder det fra Per Toftdahl.
 
Standarder baner vejen for flere kontorpakker
Han fortæller samtidig, at kommunen lige overvejer, om den skal køre med én eller flere open source-kontorpakker på skolerne.
 
"Så længe kontorpakkerne bruger standarder som ODF, kan vi ikke se problemer med at køre med flere kontorpakker i virtuelle desktop-miljø," siger Per Toftdahl.
 
Udrulningen af de virtuelle desktops vil foregå henover efteråret på kommunens 16 skoler.
 
I forbindelse med udrulningen er Lyng Skole udset til at være forsøgskaninen, hvor hele miljøet bliver implementeret på én gang.

Læs også:

Derfor sætter kommune Microsoft Office på porten

Microsoft: Vores virtualiserings-licenser er attraktive

It-projekt får prisen på Microsoft Office til at gå amok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere