Artikel top billede

Business intelligence skal iPhone-ificeres

Business intelligence forsøger at ride med på den mobile bølge, hvilket giver nogle helt særlige muligheder.

Læs også:

Forretningen driver BI-projekterne

Business Intelligence: Sådan fungerer det

Tablets og smartphones stormer frem i verden, og det forbigår ikke BI-branchen. Udviklingen peger på, at BI bliver et mere mobilt redskab.

Direktør i Platon, Michael Borges, beskriver mobile BI som det "hotteste" lige nu.

Det handler kort sagt om, at en medarbejder skal kunne modtage relevante informationer på eksempelvis en smartphone eller tablet, når man har brug for det.

"Mobile BI går i høj grad ud på, at man kan få den rette information, man skal bruge lige nu, i den rette kontekst," siger han.

Ud af ledelseslokalerne

Det, at BI udvikler sig i den mobile retning, gør også, at BI rykker til det operationelle plan i virksomhederne.

Traditionelt har BI været noget, der er brugt på ledelsesplan.

Men ved at rykke informationerne ud på mobile enheder direkte til medarbejderen, så breder BI sig længere ud i organisationsstrukturen.

I bund og grund handler det om effektivisering. BI tillader virksomheder at benytte forskellige data til effektivisering af forretningen.

Disse data er viden og erfaringer, der kan bruges igen.

Ved at gøre brugen af denne viden mobil, gør virksomhederne også denne data lettere tilgængelig for den medarbejder, der har brug for den.

Fokusskift ligger bag

Bevægelsen af BI fra ledelsesplan til operationelt plan skyldes, at der i højere grad er kommet fokus på de operationelle medarbejderes påvirkning af virksomhederne.

"Det store fremskridtspotentiale ligger i den operationelle del. Hvor ledere tager få men store beslutninger, så tager de operationelle medarbejdere mindre men flere beslutninger."

"De små beslutninger har en kæmpe betydning for virksomheden, men det har man nok ignoreret lidt inden for BI. Men det er den vej, det bevæger sig nu," siger Michael Borges.

Extreme convenience

I dag foregår BI oftest på en pc.

Men i fremtidens mobile BI skal det foregå på tablets og smartphones, og så er det vigtigt, at der fokuseres på brugervenligheden.

Operationelle medarbejdere udgør ofte en stor del af en virksomhed, og skal man fænge alle, så skal man tilbyde en brugervenlig platform, der fungerer meget intuitivt.

Michael Borges forklarer, at "user convenience" er et af de største buzzwords inden for teknologisk udvikling i øjeblikket.

BI skal følge udviklingen på alle mobile enheder, så det er nemt at implementere.

Smartphones og tablets indtager markedet med meget høj hastighed, og det er langt nemmere at introducere nye ting til en stor gruppe mennesker, hvis det minder om noget, de er vant til at bruge.

"Vi skal lære en hele masse af de her consumer products, og der skal fokuseres på extreme convenience. Jeg plejer at sige, at vi skal iPhone-ificere vores BI-løsninger," siger Michael Borges.

Læs også:

Forretningen driver BI-projekterne

Business Intelligence: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere