Artikel top billede

Apple spænder ben for Samsungs smartphone-salg

Striden mellem tablet- og telefonproducenterne fortsætter. Nu må Samsung ikke sælge sine smartphones i Europa.

Læs også: Apple får Samsungs Galaxy Tab forbudt i Danmark

Forbud ophæves: Samsung må sælge iPad-rival igen

Endnu en Apple-anklage mod Samsung smuldrer

Samsung er endnu en gang i modvind.

Apple fik onsdag en hollandsk domstol til at udstede et midlertidigt forbud mod salg af flere af Samsungs smartphones.

På baggrund af en høring den 10. og 11. august offentliggjorde retten i Haag, at Apple har fået medhold i anmodningen om at få forbudt salget og distributionen af Samsungs Galaxy S, Galaxy S II og Ace smartphones.

Salgsforbuddet kommer kun en uges tid efter, at den tyske domstol i Düsseldorf suspenderede et andet salgsforbud mod Samsung.

Det tyske salgsforbud var møntet på Samsungs Galaxy Tab 10.1, som Apple også forsøgte at holde ude af det hollandske marked. Retten i Haag har dog ikke forbudt salget af den omstridte tablet, som ifølge Apple er lidt for inspireret af iPad'ens design.

Samsung krænker Apple

Sagen i Holland drejer sig i modsætning til den tyske om patentkrænkelser og ikke designrettigheder.

Apple mener, at Samsung har kopieret måden at bladre gennem fotogalleriet på telefonen - en software, Apple har patent på.

Den midlertidige afgørelse skal følges op af en mere omfattende og dybdegående retssag, hvor der skal tages stilling til, om Samsung har krænket Apples patent.

Apple har imidlertid ikke beskyttet sit patent tilstrækkeligt, ifølge den amerikanske patentekspert Florian Mueller. Han skriver på sin blog, FOSS Patents, at det ikke er nok at have patentet registreret i Europa. Det skal følges op i de enkelte lande.

Ifølge Florian Mueller har Apple ikke fulgt op i 14 af de 38 europæiske lande, hvori virksomheden forsøgte at få patentet beskyttet. Det betyder, at den hollandske rets afgørelse kun gælder i omkring en tredjedel af de europæiske lande under European Patent Organization (EPO).

Danmark har været medlem af EPO siden januar 1990 og er ikke nævnt blandt de lande, Florian Mueller navngiver, som der hvor Apple ikke har lokal patentbeskyttelse. Altså kan dommen i den kommende retssag i Holland komme til at påvirke Samsungs smartphone-salg i Danmark.

Samsungs udfordringer

Det foreløbige salgsforbud træder først i kraft midt i oktober. Det betyder, at Samsung har tid til at ændre sin software, så den ikke karambolerer med Apples patent.

Desuden skal det understreges, at det kun er de tre sagsøgte Samsung-dattervirksomheder, som ikke må sælge Samsung-telefonerne i EPO-landene. Desuden må ingen Samsung-virksomheder sælge Galaxy- og Ace-mobilerne i Holland.

Det kan give Samsung nogle logistiske udfordringer, hvis selskabet ønsker at fortsætte salget i Europa, da firmaets europæiske afdelinger angiveligt importerer store dele af produkterne gennem Holland, hvorfra de distribueres videre til salg i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere