Mere ros til Max og hans danske spiludviklere

Danske spiludviklere vandt pris for bedste børnespil og nye nordiske talent.

Danske computerspil vandt to ud af fire priser ved Nordic Games Award, der blev uddelt i går, onsdag, under den nordiske spilkonference "Nordic Game". Samtidig blev der uddelt pengeposer til to danske firmaer, så de med økonomisk støtte kan udvikle nye computerspil.

"Max & the Magic Marker", som spilfirmaet Press Play står bag, vandt prisen for bedste børnespil. Spillet, som ComON tidligere har omtalt, kom til Nintendo Wii i januar i år. Pressplay, der holder til i Spilhuset på Pilestræde i det indre København, havde brugt tre år på at udvikle spillet, hvor en dreng tegner platforme for at overvinde udfordringer. Tidligere har spillet fået priser ved den amerikanske Independent Games Festival og European Innovative Games Award.

Du kan se en demo nedenfor.

 

En anden pris, Nye Nordiske Talent, gik til Simon Andersen for computerspillet "Monkey Donk". Computerspillet er udviklet under spiludviklingskonkurrencen, Nordic Game Jam, skriver pol.dk. I spillet skal to spillere dyste mod hinanden. Den ene skjuler sig blandt en masse computerstyrede aber, og den anden spiller skal finde og skyde ham.

De to andre hovedpriser gik til finske spil. "Bedste kunstneriske bedrift" gik til meditations- og gådespillet "Zen Bound" til iPhone og iPod Touch. Motorcykelspillet "Trials HD" vandt prisen for årets bedste nordiske spil.

Pengeuddeling
Der blev også uddelt hundredtusinder af kroner til danske spil. Der blev uddelt seks pengesummer, der kom fra Nordisk Råd, og de tre summer gik til danske spil:

  • Tactile Entertainment ApS fik 500,000 kroner til at udvikle “The Wolf in the Iron Forest”. Det er baseret på en animationsfilm. Du spiller filmens hovedkarakter, der gradvist bliver til en varulv.
  • Press Play ApS får 500.000 kroner til At udvikler "Tentacle Terror", et arkadespil i tre episoder, hvor du hjælper en blæksprutte med at bekæmpe Dr. Fluff.
  • ZAXIS Aps fik 400,000 kroner til at udvikle ”You've Got Snail”, hvor du hjælper en snegl med at redde dens elskede blomster fra "the Blossom Factory".

De andre beløb gik til finske Rocket Pack Ltd for “Cats vs. Dogs”, Prodigium Game Studios OY for “Floorball League (FBL)” og svenskeToltec Studios for “The Ball”,




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere