Artikel top billede

Amazons sky brugt til angreb mod Sony

Cloud computing blev brugt i angrebet mod Sonys PlayStation Network.

Det er ikke kun virksomheder, der har opdaget fordelene ved at flytte deres it-opgaver ud i skyen. Det samme har de it-kriminelle. Nu ser det ud til, at hackere har brugt Amazons cloud-computing-tjeneste EC2 til det store angreb mod Sonys PlayStation Network inden påsken. Det melder Bloomberg.

Hackerne har lejet sig ind hos EC2 under falsk navn og benyttet Amazons computere til datatyveriet, hvor de har fået fat i data om mere end 100 millioner Sony-kunder. De it-kriminelle har altså ikke hacket sig ind hos Amazon, men blot betalt for at bruge EC2-serverne ligesom enhver anden kunde.

Amazon blev ramt af et stort cloud-nedbrud omtrent samtidig med Sony-angrebet, hvor nogle af kundernes data gik tabt, men der er ingen tegn på, at der er forbindelse mellem de to hændelser.

I mellemtiden er Sony nu begyndt at genaktivere dele af PlayStation Network, som har været ude af drift i en måned.

Sony-chef Kazuo Hirai har sendt en videobesked til kunderne, hvor han undskylder problemerne og lover at sikkerheden nu er styrket.

Alle kunder skal opdatere firmwaren på PlayStation 3 for at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og samtidig ændre deres kodeord fra den samme konsol, der oprindelig blev brugt til at aktivere kontoen.

I de første timer har antallet af passwords-resets tilsyneladende været så højt at Sony har været nødt til at lukke sine servere igen i en kort periode for at håndtere presset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere