Danmark er dækket af bredbånd

Faste bredbåndsforbindelser er i dag tilgængelige for mere end 99 procent af alle danske husstande og virksomheder i form af ADSL, fiber eller WiMAX. Det viser IT- og Telestyrelsens netop offentliggjorte Bredbåndskortlægning 2008.

Hele Danmark er dækket af bredbånd. Kun under en procent - svarende til cirka 21.000 husstande og virksomheder vurderes at være uden for rækkevidde af de faste bredbåndsteknologier, herunder de trådløse, viser IT og Telestyrelsens Bredbåndskortlægning for 2008.

Hertil kommer mulighederne med den mobile bredbåndsdækning, som i dag er tilgængelig i 89 procent af landet målt på areal. Det vurderes, at det er sandsynligt, at mobile bredbåndsteknologier i flere områder kan tilbyde bredbånd til flere af de husstande og virksomheder, der i dag ikke kan modtage bredbånd via de faste bredbåndsteknologier.

Den politiske målsætning er, at alle danskere, der ønsker det, inden udgangen af 2010 skal kunne få en bredbåndsforbindelse.

"Jeg ser med glæde, at det går den rigtige vej med hensyn til at sikre bredbånd til alle danskere. Det er en målsætning, som vi har fokuseret på over lang tid, og som nu er tæt på at være nået," siger videnskabsminister Helge Sander.

Han vil nu sætte fokus på, at alle får en høj hastighed.

"Med den høje tilgængelighed vi nu har opnået, er det også tid til at kigge ud over målsætningen om bredbånd til alle. Hvad nytter det, at man kan få en bredbåndsforbindelse, hvis den ikke giver adgang til alle internettets muligheder? Nettets anvendelsesmuligheder bliver alvorligt begrænset, hvis ikke den enkelte bruger har en fornuftig hastighed," fortsætter videnskabsminister Helge Sander.

Bredbåndskortlægningen viser, at hastighederne stiger jævnt. Bredbåndsforbindelser med 2 Mbit/s er i dag tilgængelige for 96 procent af alle husstande og virksomheder, mens 68 procent har mulighed for at få en bredbåndsforbindelse med 10 Mbit/s.

ComON arbejder på en uddybning fra ministeren på, hvordan han vil sikre øget hastighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere