Artikel top billede

Google vil tilbage til garage-ånden

Giganten skal være lige så spændstig som en start up, siger ny strategi.

Google-medstifter Larry Page, der i starten af april overtager rollen som topchef for Google efter Eric Scmidt, er allerede nu i gang med at forberede sig på lederrollen.

Det skriver Wall Street Journal.

Et af målene er, at giganten med 24.000 ansatte skal skære ned på bureaukratiet i virksomheden. Målet er, at Google skal opføre sig mere som en iværksættervirksomhed end som en tung mastodont. Det betyder, at cheferne, der har været alt for træge, skal blive bedre til at tage hurtige beslutninger.

For at sparke gang i oprydningen har Larry Page bedt produktchefer om at emaile ham om deres projekter for potentielt at skære dem væk. Derudover har den 38-årige kommende topchef overtalt topchefer til at arbejde på åbne steder, så medarbejderne har let ved at kontakte dem direkte.

Larry Page var Googles topchef indtil for 10 år siden, hvor han overlod roret til Eric Schmidt. Dengang havde Google blot 200 medarbejdere.

Google forsøger at sprede deres omsætning ud på flere aktiviteter end blot søgemaskinen-forretningen, der sidste år gav en omsætning på 159 milliarder kroner. Google har blandt andet uden held forsøgt at blive en stor spiller inden for sociale medier.

Wall Street Journal skriver, at det forventes, at Google under Larry Page vil fokusere på grafiske onlineannoncer, Youtube samt Android. Desuden vil Google udbygge brugen af business-softwaren Google Apps og fortsætte opkøb af iværksætterfirmaer.

Langsigtsinvesteringer er teknologier til førerløs kørsel med biler og indsatsen med at skanne alle verdens bøger og stille dem til rådighed på nettet.

Digitaliseringen af bøger er dog ramt af, at en amerikanske domstol for nyligt afgjorde, at en aftale mellem Google og udgivere om digitaliseringen af bøger, hvis forfattere er ukendte, var ulovlig.

Eric Schmidt bliver Googles nye bestyrelsesformand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere