Aviser er skuffede over Apple - men bider frustrationen i sig indtil videre

Håber at Apple kommer på bedre tanker.

"Frustreret, optimistisk, realistisk, uafklaret..."

Sådan er overskriften i en samlet udmelding fra de medier, der i går var samlet i London for at diskuttere Apples nye priser og betingelser. De 60 medlemmer af brancheforeningen INMA, deriblandt en repræsentant fra danske Morgenavisen Jyllands-Posten, har samlet deres tanker i dette dokument.

Branchen er frustreret, fordi Apple stadig kun har udmeldt sine planer i en pressemeddelelse. Der er mange uklarheder i den kortfattede udmelding fra Steve Jobs tidligere på ugen.

De samme medier er dog også optimistiske, fordi iPad'en blot har skabt den første succesfulde markedsplads til tabletindhold. Der vil forhåbentlig komme mange andre.

Men de er realistiske og siger, at de ikke vil forlade Apple markedsplads, fordi det er der, at kunder er i øjeblikket.

Men avishusene sidder trods alt tilbage med en uafklaret og usikker følelse, fordi de forhandler med den pt største spiller på markedet. Apple.

 

Platformen er for dyr

Mødet i går var sat i verden for at diskuttere Apples beslutninger men også for at overveje alternative betalingsmodeller på andre platforme og muligheden for at omgå Apple og andre mellemmænd, som vil redigere i det indhold aviserne publicerer. For eksempel ved at fokusere på HTML5 i stedet for apps.

De deltagende personer er taget hjem med fire punkter, som der især skal fokuseres på i fremtiden. For det første i forhold til censur. Her vil brancheforeningen opfordre Apple til at lempe sin censur og sidestille sine betingelser med den ytringsfrihed, som findes i de europæiske stater. Et punkt der blandt andet har holdt Ekstra Bladets Side 9-pige væk fra iPad'en

For det andet vil foreningen opfordre Apple og de andre teknologivirksomheder til skabe åbenhed omkring krav og platforme. Hvis der kan skabes enighed om anvendte frameworks, så vil det kunne gøres hurtigere og biligere at udvikle nye digitale medier.

Et trejde punkt er at medierne forventer en direkte relation til kunderne (deres kontaktinformationer, demografi osv.), selv om Apple eller andre selskaber træder ind som mellemmænd.

Et sidste punkt er et krav om en fair fordeling af indtægten. Apple bør have respekt for, at markedet stadig er i sin vordent:

"Vores virksomheder har simpelthen ikke råd til at investere i ny teknologi, nye produkter eller services, når selve platformen kræver 30 procent af indtægten. I Europa kan det reelt betyde en andel på 50 procent efter skat."

På mødet blev både Apple og Google dog også rost af mediemændene som forgangsmænd i forhold til at skabe gode forbrugeroplevelser. Noget som branchen gerne vil lære af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere