Google tilbyder at blokere Analytics

Tilbyder add-on, der spærrer for registrering.

For mange administratorer af hjemmesider - både kommercielle og private - er Google Analytics et vigtigt værktøj. Den gratis tjeneste tilbyder information om, hvordan trafikken på hjemmesiden er.

Den registrering er nyttig for at udvikle en webforretning, men den kan samtidig irritere brugere, der går op i retten til privatliv og ønsker at sløre deres adfærd på internettet.

Nu tilbyder Google en nem tilføjelse til browsere, så besøgende kan afvise datatraffik til Analytics' Javascript, der registrerer brugeradfærden på en hjemmeside.

"I dag tager vi ekstra skridt til at tilbyde endnu mere valgfrihed og åbenhed for både hjemmesideejere og brugere," skriver Amy Chang, Director of Product Management, Google Analytics, i et blogindlæg.

Google Analytics samler information om den besøgendes IP-adresse, browser-version,  styresystem, internetudbyder og lignende informationer fra computeren. En hjemmesideadministrator kan få fat på oplysninger via en Google-konto i skyen.

Den nye add on - der kan gøre Google Analytics ubrugeligt, hvis en stor andel af verdens internetsurfere tilføjer den - kommer i kølvandet på bommerter, hvor Google har overtrådt danske love for beskyttelse af privatlivets fred. Først spredte firmaet ulovligt informationer om ens mailkontakter i Google Buzz, og for nyligt kom det frem, at firmaet i strid med dansk lovgivning har sniffet data fra trådløse netværk.

Tilføjelsen, der er i beta, kan bruges i Internet Explorer, Firefox og Googles egen Chrome. Den kan hentes her.

Samtidig tilbyder Google, at hjemmeside-administratorer kan vælge, at anonymisere besøgendes IP-adresser, der bliver sendt til Google. Google bruger IP-adresserne til at registrere, hvor de besøgende kommer fra. I den nye funktion er det kun en del af IP-adressen, der vil havne i Googles hænder. Google advarer dog om, at data om de besøgende risikerer at blive mindre præcise. Man kan læse mere om funktionen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere