Adobes nye Flash-lillebror hænger ud med HTML5

Programmet Edge kan lave animationer efter webstandarder.

Adobe hiver HTML5-værktøj op af hatten.

Nogle kritikere har hævdet, at Adobes egen Flash-teknologi er dødsdømt i en tid, der bevæger sig hen mod HTML5 og andre standarder. Adobe har selv hårdnakket hævdet, at der også vil være behov for Flash i fremtiden.

Men kritikken er tydeligvis blevet opsnappet hos Adobe, der nu har præsenteret et nyt værktøj, der som Flash også kan skabe animation, men som adskiller sig fra Flash ved udelukkende at skabe kode inden for anerkendte webstandarder (HTML/CSS).

Programmet Edge er kun blevet præsenteret i en video (se nederst), men det skulle snart være muligt at hente i en tidlig men fungerende udgave hos Adobe.
Adobe beskriver det som et program, der kan lave animationer og overgange ved hjælp af webstandarder som HTML/HTML5, JavaScript og CSS.

Det hele foregår i et timeline-miljø, som man også kender det fra Flash. Man kan bygge elementerne fra bunden i Edge eller trække eksisterende billeder eller vektor-grafik ind i programmet.

"Den bagvedliggende HTML og CSS bliver der ikke pillet ved, så designere, der får lov til at lege animatorer i Adobe Edge, kan gnidningsfrit samarbejde med webdesignere, der arbejder med HTML eller CSS," forklarer produktansvarlig Doug Winnie i videoen.

Der er flere firmaer, der forsøger at gøre det til en leg at lave animationer og andet avanceret grafik - og samtidig holde sig inden for webstandarderne. For eksempel folkene bag Hype, der praler med, at programmet gør alle og enhver i stand til at lave animationer i HTML5.
 

 LÆS OGSÅ: Adobe-værktøj konverterer Flash til HTML

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere