Artikel top billede

Global test af IPv6 nærmer sig

Er du klar til IPv6? Ellers kan du risikere problemer den 8. juni.

Den 8. juni 2011 afholder flere af de helt store internet-giganter den såkaldte World IPv6 Day. Der er tale om en slags testkørsel for IPv6, som samtidig skal motiviere internet-udbydere, hard- og softwarefirmaer og andre websteder til at sætte turbo på skiftet til IPv6. Det er også på tide. I februar blev den sidste bunke adresseblokke under IPv4 delt ud. Det ventes at internet-udbydernes IPv4-adresser vil slippe op i løbet af et års tid.

Flere af de helt store internet-firmaer som Facebook, Google, Yahoo og Akamai deltager i IPv6 Day. I de 24 timer vil de foruden den normale IPv4-protokol også aktivere IPv6 på deres tjenester (dual-stack).

Men der er også mange mindre firmaer, der deltager i testkørslen. Et af dem er det dansk-stiftede Spain-Holiday. Her har man allerede omstillet sit danske site www.feriebolig-spanien.dk til IPv6.

It-chef Claus Pedersen undrer sig over, at der stadig kun er få danske websteder som er klar til den nye internet-protokol – selvom problemet efterhånden har været omtalt i mange år.

”Så længe der ikke er nogle websites der benytter sig af IPv6, så er der heller ikke nogle Internet-udbydere der ser en grund til at tilbyde det. Teknisk set er det meget nemt at få op at køre. Vi har ikke brugt mere end en dags arbejde på det. Og som standard får man flere public IP-adresser til hvert firma end der er af IPv4 adresser i hele verden,” siger Claus Pedersen til ComON.

IPv4 understøtter ellers fire milliarder mulige adresser, og det lyder som meget, men det er slet ikke nok. I IPv6 er antallet af tilgængelige IP-adresser øget fra 4 milliarder til over 340 billion billion billion. Så man løber ikke tør for adresser igen lige med det samme.

I gamle dage havde man blot én IP-adresse til hver computer. Men i dag er det ikke kun pc'er, der skal have IP-adresser, men også smartphones, spilkonsoller, tavlecomputere, biler, industrimaskiner og milliarder af andre enheder med indbygget elektronik.

En aktuel analyse fra Google viser at nogle brugere kan risikere at opleve problemer den 8. juni – de vil muligvis opleve at det tager meget lang tid at komme ind på Facebook eller Google og i værste fald kan de slet ikke komme ind.

Det gælder blandt andet brugere med Mac OS X eller nogle bestemte Linux-versioner. Her er IPv6-understøttelsen mangelfuld og det kan skabe problemer når man forsøger at kommunikere over den nye protokol.

Problemet er ikke at disse operativsystemer slet ikke understøtter IPv6 – for så ville alt være i orden, så kan de blot kommunikere over IPv4. Fejlen opstår, fordi de tror at de kan håndtere IPv6, men de sender forkerte forespørgsler og det kan føre til lange ventetider.

Et lignende problem kan også opstå med mange hjemme-routere, som kun har en ufuldstændig implementering af IPv6. Dette dokument indeholder gode råd til, hvad man kan gøre for at løse problemerne.

Så er det en trøst, at alt skulle være i orden igen den 9. juni. Men på længere sigt bliver alle nødt til at skifte til IPv6.

Man kan selv teste om man er klar til World IPv6 Day på denne side. En liste over deltagere i aktionen findes på denne side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere