"Man kan da ikke bytte, hvis emballagen er brudt?"

Mange danskere aner ikke hvilke rettigheder de har, når handlen foregår på nettet. Forbrugerstyrelsen forsøger at gøre os klogere.

Selv om vi køber flere og flere varer via internettet, så har mange danskere stadig ikke styr på deres rettigheder i forbindelse med nethandel.

Det viser en undersøgelse, som Forbrugerstyrelsen har fået lavet.

En af de største misforståelser er, at forbrugere tror, at de selv skal betale returporto, hvis der reklameres over en vare, og den skal sendes retur.

52 procent svarer i den aktuelle rundspørge, at de tror, at de skal betale for porto på den fejlbehæftede vare.

Men det skal de ikke.

Kun hvis man benytter sig af de obligatoriske 14 dages returret, er portoen på egen regning.

En anden fejlopfattelse

En anden misforståelse er, at varer ikke kan byttes, hvis den oprindelige emballage er brudt.

Sådan er reglerne normalt i fysiske butikker, men i netbutikker har forbrugeren længere snor.

»I en fysisk butik kan man se og røre ved varen i virkeligheden, før man beslutter sig for, om man vil købe den. Det kan man ikke, når man handler over nettet. Derfor har man næsten altid lov til at bryde emballagen, før man beslutter sig til, om man vil beholde en vare eller returnere den,« fortæller Tanja Franck, direktør Forbrugerstyrelsen.

Der er dog enkelte tilfælde, hvor en sælger kan forlange, at den originale indpakning er ubrudt. Men i de tilfælde skal sælgeren gøre tydeligt opmærksom på det.

Det er TNS Gallup, der har lavet undersøgelsen for Forbrugerstyrelsen i sidste måned blandt cirka 1000 personer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere