Mobil e-handel styrtdykker

Interessen for at handle online med mobiltelefonen er næsten helt forsvundet, viser en ny undersøgelse.

A.T. Kearney har sammen med Cambridge Business School udsendt en ny halvårsrapport om den mobile e-handel - også kaldet m-commerce - som fortæller at interessen for at handle med mobiltelefonen næsten er faldet til nulpunktet.

I juni 2000 havde 32 pct. af alle mobiltelefon-brugere planer om at handle med mobiltelefonen, men i dag er dette tal faldet til 1 pct.

Til gengæld har 44 pct. lyst til at prøve det såkaldte m-cash, som betyder at telefonen f.eks. kan bruges til at betale for sodavand eller billetter i en automat, men kun 2 pct. har faktisk prøvet det.

- Der er ikke rigtig nogen, der har prøvet m-cash, men mange synes om ideen. Det er muligt at interessen vil falde markant hvis de prøver det og ikke kan lide det, siger Paul Collins, der er projektleder for undersøgelsen hos A.T. Kearney.

Basis for undersøgelsen er svar fra 5.600 mobiltelefon-brugere i 14 lande. Den er gennemført som et led i det såkaldte Mobinet-projekt, der skal kortlægge udviklingen indenfor mobiltelefoni.

Den mest populære mobile applikation er stadig SMS. I aldersgruppen under 25 år er det omkring halvdelen, som bruger SMS mindst en gang om dagen.

Men SMS er ikke længere kun for de helt unge. A.T. Kearney fortæller at 45 pct. af de 25-34 årige og 28 pct. af de 35-44 årige bruger SMS hver dag.

I lande som Finland og England er det 80 pct. af mobiltelefon-ejerne, som modtager eller sender en SMS-besked mindst én gang om måneden, men USA ligger helt i bunden med 5 pct.

A.T. Kearney fortæller at SMS i stigende omfang bliver brugt som reklamemedie - 31 pct. af de adspurgte fortalte at de havde modtaget en eller anden form for reklame gennem SMS. For et halvt år siden var tallet kun 1 pct.

Professor Chong Choi fra Cambridge University konkluderer på den baggrund, at m-commerce ikke handler om at shoppe med mobiltelefonen, men om at motivere til køb af produkter.

- M-commerce er ikke bare en forlængelse af e-commerce, hvor forbrugeren kan bestille produkter med sin mobiltelefon. Det bliver stadig tydeligere at m-commerce handler om multimedie-beskeder og muligheden for at anvende mobiltelefonen som betalingsmiddel, siger Chong Choi.

Link:

  • Mobinet-undersøgelsen


  • (Kilde: NewsBytes)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

    Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

    04. april 2024 | Læs mere


    EA Excellence Day

    Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

    16. april 2024 | Læs mere


    IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

    På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

    18. april 2024 | Læs mere