Børn og unge er aldrig offline

Rekorden, der ikke kunne slås, er slået

Amerikanske børn og unge mellem 8-18 år bruger 7,5 time om dagen på computere, smartphone, fjernsyn, spil og andre gadgets. Det viser en stor amerikansk undersøgelse fra Kaiser Family Foundation. Tidsforbruget er et chok for forskerne der ved den seneste undersøgelse i 2005 konkluderede, at tidsforbruget på 6,5 timer havde toppet, og ikke kunne gå længere op. fordi skole og søvn fyldte resten af døgnet. Men det lykkedes alligevel de unge at finde en ekstra time.

"Det er chokerende," siger Donald F. Roberts, der er professor i kommunikation på Stanford Universitet til New York Times. Han er en af forskerne bag undersøgelsen.

"Da vi lavede undersøgelsen i 2005 skrev jeg, at medieforbruget ikke kunne stige, fordi der ganske enkelt ikke var flere timer tilbage i døgnet. Men nu er det steget med en time," siger han.

Tidsforbruget er endda konservativt sat, da forskerne ikke har medregnet telefonsamtaler og sms'er. I Danmark bliver en stor del af de 16 millioner sms'er der dagligt bliver sendt, sendt af unge. Men forbruget stopper ikke der. For de unges adfærd med at multitaske, så de lytter til streamet musik, mens de opdaterer Facebook og ser fjernsyn, betyder, at tidsforbruget ville være helt oppe på 11 timer, hvis de gjorde en ting af gangen.

Undersøgelsen er lavet over flere måneder blandt 2.000 børn og unge. Undersøgelsen viser, at børn og unge der får begrænset deres medieforbrug af forældrene også bruger mindre tid på computer, tv og smartphone. Tallene viser også, at unge der har et større medieforbrug end gennemsnittet får dårligere karakterer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere