Artikel top billede

I seng med computer og mobiltelefon

Brugen af mobil teknologi har ændret vores adfærd ? på godt og ondt.

Næsten en fjerdedel tjekker deres mobile enheder inden de står op om morgenen. Det er et af resultaterne i en ny Intel-undersøgelse, der beskæftiger sig med den nye mobile etikette. Det generelle billede er, at opfattelsen af acceptabel opførsel med teknologi ændrer sig. Tolerancen er stigende og brugen af mobil teknologi er nu så allestedsnærværende at det har skabt behov for et helt nyt adfærdskodeks.

Blandt de adspurgte i Europa, Mellemøsten og Afrika er det 67 pct., der tjekker deres mobile enheder inden de tager på arbejde om morgenen, og 23 pct. gør det før de står ud af sengen. Det er heller ikke ualmindeligt at tjekke sin Facebook-status mens man sidder på cafe med vennerne, og kun ganske få ser det som et problem. Blot 7 pct. ser det som et problem at bruge mobile enheder i soveværelset.

Der er selvfølgelig også grænser – især når et gælder brug af mobile enheder i farlige situationer.

“Forskningen viser at selvom brugen af mobile enheder nu er allestedsnærværende i mange lande, så har vi som samfund og kultur ikke helt fundet ud af hvordan de passer ind i vores liv. Når vi kigger på data fra undersøgelsen og vi begynder at forstå noget af den frustration - og i nogle tilfælde forvirring - der er omkring hvordan mobile enheder bliver benyttet, så er det tydeligt at vi stadig er i et tidligt stadie i brugen af dem. Denne form for social regulering, de sociale spilleregler, etikette, bliver typisk bygget op over mange år, på tværs af generationer,” siger Genevieve Bell, der er leder for Intels Interaction og Research Lab.

Vores følelsesmæssige forbindelse til vores mobile enheder er så kraftig, at man næsten kan kalde det en afhængighed - mere en halvdelen af os er villige til at ofre chokolade i en uge, frem for at være foruden vores mobile enheder. Mere end halvdelen af de adspurgte betegner da også de mobile enheder som et statussymbol.

Så er det meget betegnende, at vi er hurtige til at kritisere andres brug af mobile enheder, men har svært ved at se vores egne fejl. Blandt de adspurgte mente kun 11 pct. at den generelle befolkning havde gode mobile manerer, men 50 pct. mente selv at deres manerer var i top. Det viser at der er et betydeligt skel mellem hvordan folk opfatter sig selv og andre omkring dem.

Der er flere resultater fra undersøgelsen ComONs store interview med Genevieve Bell fra januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere