Artikel top billede

Dansk Android-telefon får superlyd

Tech Guld: Lumigons kombinerede designtelefon og multifjernbetjening skal drives af B&O Icepower.

Når det danske smartphonefirma Lumigon den 20. oktober i år lancerer sin nye telefon, vil man både skulle bruge øjnene og ørene til at vurdere herlighederne.

I tillæg til et stilrent dansk design får Lumigons Android-baserede smartphone nemlig lyd i den absolutte topklasse. Forleden meldte Lumigon ud, at selskabets mobil får Bang & Olufsens kendte forstærkerteknologi ICEpower som drivende kraft.

Kun meget få andre telefoner, blandt andre fra Samsung, har tidligere brugt ICEpower til at styre lyden. Ifølge ComONs søstermagasin Mobil.nu gav det i hvert tilfælde sublim lyd i de pågældende apparater.

Lumigons telefonen kommer også til at skille sig ud på flere andre fronter. Først og fremmest er telefonen konceptuelt anderledes: Den er fra starten tænkt som en kombination mellem en multifjernbetjening og en smart touch-telefon.

Da Lumigon præsenterede firmaets koncept tidligere på året, fortalte selskabets stifter og direktør Lars Gravesen, at overvejelserne om strømforbrug og batterikraft havde været en udfordring, fordi telefonen skal tackle begge opgaver.

»Det er jo dødirriterende at have 1.700 fjernbetjeninger liggende derhjemme. Og det har egentlig altid undret mig, hvorfor man ikke bare indbygger en fjernbetjening i en telefon, så det gjorde vi,« sagde Lars Gravesen til Ingeniøren i februar.

Lumigon har så vidt vides som den eneste smartphone indbygget infrarød sender.

Siden har Lumigon fået pænt med publicity på verdens gadgets-sites, hvor telefonens udseende og dens specifikationer mange steder er blevet rost.

Men er konceptet med en kombineret fjernbetjening og smartphone unikt nok til at gøre Lumigon en succes?

Historien er rig på eksempler på danske selskaber, der uden held forsøgte sig med forbrugerrhardware til massemarkedet.

Både forretningskonceptet og de medvirkende personer i Lumigon virker dog betydeligt mere lovende end tidligere forsøg.

En af de få danskere, der kan siges at have haft succes med forbrugereletronik, er den tidligere Kiss-ejer, Peter Wilmar Christensen. Han nåede at få Kiss DVD-afspillerne på verdenskortet ved at gøre apparaterne til de teknologisk mest avancerede for lidt over fem år siden. Wilmar Christensen og medejeren og brormand Martin Manniche solgte i 2005 Kiss til Cisco for 380 milloner kroner. I dag sidder Peter Wilmar Christensen i Lumigons bestyrelse som formand, og han optræder som vigtig investor i selskabet..

Mener du, at Lumigon er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til  techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om forløbet i ComON Tech Guld konkurrencen her.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere