M1 er tørlagt for mobiler

Milcom-konkurs rammer mobilselskabet M1.

I flere dage har der stået på M1's webshop, at firmaet var i gang med at opdatere deres systemer. I virkeligheden er det aalborgensiske mobilselskab tørlagt for elektronik. Leverandøren af mobilerne, Milcom, er nemlig gået konkurs.

"Vi arbejder nu på at finde en ny leverandør til at levere vores mobiler," forklarer Mads Peter Veiby, direktør for M1.

Han nævner, at Milcom, som erklærede sig selv konkurs for to uger siden, godt nok forsøger at få sig selv på fode igen, men alligevel spejder M1 efter en ny distributør, hvor der er sikkerhed om leverancerne.

"Vi vil gerne have, vores kunder får en fed oplevelse, og det er ikke en fed oplevelse, hvis en kunde går ind hos os og bestiller en mobil og så går der 30 dage, før de modtager den, fordi der er problemer med lageret eller andet," siger Mads Peter Veiby.

Med i overvejelserne er, om M1 skal få moderselskabet TDC, som købte M1 for næsten et år siden, som leverandør af mobiler.

"De har jo noget distribution, så det er muligt, at vi vil benytte os af dem," siger M1-direktøren, som tidligere ejede M1.

Det har ikke hastet for M1 med at finde en ny mobildistributør, eftersom selskabet ifølge Mads Peter Veiby ikke slår mobilsalget stort op over for kunderne. Han vil ikke fortælle, hvor mange mobiler M1 sælger, men det er få, siger han.

"Til forskel fra andre har vi ikke slået an på at levere billige mobilterminaler, men billig telefoni," siger Mads Peter Veiby.

"Det rammer ikke vores kundeindtag på nogen måde," siger han.

Han betegner mobilsalget som en service over for kunderne, som reelt ikke giver noget overskud. I foråret forsøgte M1 sig med at sælge tilskudsmobiler til eksisterende kunder - også som en service - men det er M1 stoppet med igen.

"Det er lidt som at blæse med mel i munden.Vi leverer den billigste mobiltelefoni, og så kan vi ikke levere gratis mobiler på samme tid," siger Mads Peter Veiby.

Kunne I finde på at sælge tilskudsmobiler, når I får en distributør igen?

"Det tror jeg ikke, du skal regne med. Men du skal aldrig sige aldrig," siger Mads Peter Veiby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere