Betalte blogs gør tomands-firma 300 mio. værd

Danske Bloggerwave går fra 30 m2 kontor og to ansatte til børsnotering og USA-hovedsæde. Michael Mathiesen er formand - bagmanden er en meget sky investor.

(Opdateret) Det lille firma Bloggerwave, der lever af at få bloggere til at omtale produkter og firmaer positivt mod betaling, er blevet børsnoteret i USA.

Da ComON interviewede stifteren for tre år siden havde han problemer med at skrabe penge nok sammen til at få selskabet registreret som ApS.

Nu er tonen en noget anden. Selskabet har fået en ægte kendis - den forhenværende it-millionær og –gulddreng Michael Mathiesen – som bestyrelsesformand, og efter børsintroduktionen for fem dage siden er værdien af Bloggerwave ifølge Børsen vokset så gevaldigt, at selskabet i dag har en markedsværdi på knap 62 millioner dollars – altså over 300 millioner kroner.

Den amerikanske børsnotering er dog ikke nogen helt blankpoleret entre på de bonede gulve: Bloggerwave er kommet på den lille børs OTC Bullentin Board. På nettet findes talrige advarsler om at være på vagt for svindel og kursmanipulation på OTC, blandt andet fra de amerikanske børsmyndigheder Securities and Exchange Commission (læs den her).

Bloggerwave har desuden sluppet for de normale børsintroduktions-prøvelser ved at komme ind ad ”bagvejen.” Det er sket ved at overtage et andet, inaktivt og i forvejen noteret firma, Elevated Concepts, der tidligere drev en fuldstændigt disrelateret virksomhed med handel med miljøvenlige køkkenprodukter.

Ikke desto mindre kan Bloggerwave nu kalde sig ”børsnoteret” og selskabet har samtidigt fået hovedsæde i USA. Planen er, lyder det, at blive den dominerende spiller på det amerikanske marked for betalte blogindlæg. Bloggerwaves anden division handler om betalte produkt-anmeldelser.

Indholdet i Bloggerwave er ikke vokset helt så voldsomt som de store armbevælgelser kunne antyde: Det er stadig et tomandsfirma, og har hidtil været drevet fra 30 kvadratmeter store kontorlokaler i Humlebæk, skriver dagbladet Børsen.

Omsætningen i selskabets første år var på under to millioner kroner og resultatet et lille underskud, viser det eneste tilgængelige årsregnskab hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen.

Bag Bloggerwaves børsnotering står den sky forretningsmand Rene Lauritsen, der er blevet hovedaktionær i firmaet sammen med makkeren Jesper Svane. Tilsammen har de to investorer aktiemajoriteten i selskabet, fremgår det af børspapirerne (som kan læses www.faqs.org/sec-filings/100114/Elevated-Concepts-Inc_10-K/+bloggerwave+elevated+concepts+OTC&cd=2&hl=da&ct=clnk&gl=dk&client=firefox-a" target="_blank">her).

Bloggerwave er i dag en del af selskabet IQ Division, fremgår det af pressemateriale fra selskabet. IQ Division er registret i Nevada og er ejet af Rene Lauritsen. Den sky dansker, der er bosiddende i Schweiz, lader dog ikke sit navn fremgå noget sted på hjemmesiden, hvor den eneste kontaktmulighed er en emailadresse.

Rene Lauritsen er også penge-bagmand i et andet luftigt foretagende, som har fået høj værdi i forhold til aktiviteterne. Det er reklamebureauet Bark Group, der også er blevet noteret på OTC BB. Her er selskabet, hvis aktive del kun udgøres af et mindre københavnsk reklamebureau, blevet over en milliard kroner værd.

IT Factory-banemanden Dorte Toft beskæftiger sig i denne blog på Business indgående med Bark og advarer mod, at man lader sig forblænde af selskabets stærkt overdrevne selvpromovering.

Hos Bloggerwave er stifter Ulrik Svane Thonmsen ifølge Børsen også selv lidt skeptisk over den pludselige tilsynekomst af mange papir-millioner:

"Jeg er lige så forundret, og det virker noget opskruet. Men den bedste forklaring jeg kan komme med, er, at blogs er sexede i USA, og vi har en god database." siger han til avisen.

 

(Opdateret 13:40 med fjernelse af formuleringen om at OTC BB børsen kun har mindre krav og kontrol.)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere