B&O forhandler: Kjole-Ole valgte selv at gå

Indehaveren af B&O i Viborg mener ikke, at han har diskrimineret Kjole-Ole. Han indrømmer dog at have sat en pris alt for høj fordi han ikke vil sælge til Kjole-Ole.

Da Ole Steen Mortensen gik ind i B&O forretningen i byen, var det for at købe en brugt grammofon, der stod i vinduet. Han var iklædt et lyserødt miniskørt og ellers bare ubarberede ben, hvilket ikke faldt indehaverens smag. Ole Steen Mortensen er transvestit og har gennem hele sit liv brugt dametøj. I Viborg er han kendt under navnet Kjole-Ole

Hvad der skete efterfølgende er der mere uenighed om. Ifølge Kjole-Ole blev han nægtet at handle i butikken, alene fordi han gik i dametøj.

Indehaveren af butikken, Steffen Berg er dog ikke helt enig.

»Det der skete var, at han spurgte om prisen på grammofonen i vinduet. Jeg sagde, at den kostede 10.000 kroner, det er dyrt og det gjorde han mig opmærksom på, og så sagde jeg, at hvis han gik hjem og skiftede tøj, så kunne vi snakke om det,« forklarer Steffen Berg.

Efter den udtalelse blev Kjole-Ole ophidset og råbte ukvemsord efter indehaveren, da han forlod butikken.

»Jeg sagde det faktisk for at hjælpe ham lidt. Jeg opfatter det som om, han har nogle indestængte behov. Han vil ud og vise verden, at han godt tør at gå iklædt dametøj, denne gang var det et lyserødt miniskørt, så han kan fremvise hans behårede ben. Personligt så støder det mig. Jeg synes det er ulækkert og perverst. Han forsøger at trække sin perverse seksualitet ned over hovedet på mig.«

Det er ifølge dansk lov ulovligt at diskriminere kunder på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering. Strafferammen går op til seks måneder og en bøde.

Indehaver Steffen Berg mener egentlig ikke, at han har forsøgt at diskriminere Kjole-Ole. Ifølge Bergs eget udsagn ønsker han blot ikke at handle med Kjole-Ole, og derfor satte han prisen til 10.000 kroner, hvilket er uhyrligt højt.

»Prisen kommer an på, hvem der skal købe pladespilleren. Jeg bryder mig ikke om Oles person, ligesom jeg heller ikke bryder mig om pædofile personer, ikke at jeg sammenligner dem med Ole. Han kan sagtens købe her, men han får ikke rabat og er der så en anden der løber med salget, så vil jeg da klappe i hænderne,« siger Steffen Berg.

Hos B&Os hovedkontor i Struer afviser informationschef Thomas Reil at tage stilling til sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere