Artikel top billede

SwiftKey udfordrer Swype: Forudsiger dit næste ord

SwiftKey-tastaturet til Android findes nu på dansk. VIP-tester kalder det bedre end Swype.

"Ingen dansk sprogpakke, ellers tror jeg, der ville være rigtig godt."

Sådan skrev en Android-bruger - kaldet Asger - i applikationsbutikken Android Marked for en måned siden.

Nu har SwiftKey-tastaturet, der er et alternativ til Androids skrabede touch-tastatur, fået dansk sprogpakke og æ,ø og å. Dermed har Swype, som ellers er manges foretrukne tastatur-løsning til Android, fået sig en alvorlig konkurrent.

SwiftKey, der generelt får fine anmeldelser, forudsiger det næste ord, du ønsker at skrive. Algoritmen tager højde for brugerens personlige ordforråd og skrivestil og bliver derfor bedre og mere præcis med tiden.

 

Beta-stifter tilfreds med SwiftKey

Danskeren Kim Kongsted har den seneste måneds tid været frivillig beta-tester af danske version. Han har med sin HTC tidligere brugt Swype, hvor fingeren glider hen over tastaturet til de forskellige taster, og det almindelige tastatur med applikationen Skandinavisk Tastatur, som har æ,ø og å. Han er helt tilfreds.

Hvis du skulle vælge mellem Swype og SwiftKey, hvad ville så vælge?

"Helt klart Swiftkey. Det med at sidde og køre fingeren rundt... Det kan godt være, at jeg har tykke fingre, men det synes jeg ikke var hensigtsmæssigt," siger Kim Kongsted, som er projektleder ved Danske Kapital og har læst datalogi og økonomi ved Copenhagen Business School.

Han siger, at han taster 50 procent hurtigere end med et almindeligt tastatur, fordi SwiftKey selv regner ud, hvad det næste ord i hans sætning er.

 

Børnesygdomme

Kim Kongsted, som blev VIP beta-tester efter i efteråret at have klaget over manglende dansk version, mener stadig, at tastaturet har børnesygdomme.

"Der er selvfølgelig nogle småting, de mangler at rette. Eksempelvis sætter den mellemrum, når man skriver en emailadresse," forklarer Kim Kongsted.

Tastaturet er gratis at prøve i en måned, men koster derefter 22 kroner i Android Marked.

Hverken Swype eller SwiftKey findes i officielle versioner til iPhone. Swype, der har udvikleren af T9-ordbogen, Cliff Kushler, på holdet, har forsøgt at lave en applikation til iPhone, som endnu ikke er godkendt. Rygter har desuden spredt sig om, at Apple forsøgte at købe Swype.

Nedenfor er en video, hvor SwiftKey selv viser, hvordan deres løsning er bedre end Googles egen.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere