Artikel top billede

Bill Gates vil genopfinde toilettet

Windows Toilet 2.0?

Microsoft-grundlægger Bill Gates har forladt firmaet og bruger nu sin dagligdag på velgørenhed. Afrika og malaria har indtil videre været en stor del af den velhavende nørds dagligdag. I fremtiden kan den komme til at handle om toiletter.

Den såkaldte Bill & Melinda Gates Foundation har udpeget toiletter og andre sanitære forhold som et fokusområde i fremtiden. Det har fonden sat en tyk streg under ved at donere over 200 millioner kroner til forskning, der kan nytænke toilettet.

"Der er ikke nogen opfindelse i de sidste 200 år, der har formået at redde liv og forbedre vores helbred i en grad, som toilettet og andre sanitære opfindelser har gjort," udtalte direktøren for Bill & Melinda Gates Foundation, Sylvia Mathews Burwell, ved et arrangement i Rwanda for nylig.

Problemet er bare, at udviklingen er stoppet. Ordentlige sanitære forhold er forbeholdt en tredjedel af jordens befollkning, mener Burwell. 

 

Afføring kan holde huse varme

Donationen fra Gates-familien skal ikke bruges til at kloakere Afrika. De skal bruges til at nytænke den måde vi "indsamler og opbevarer affald på", som fonden beskriver det.

Arbejdet går blandt andet ud på at lave toiletter, der ikke kræver vand og kloaker, og som måske kan lave det menneskelige affald om til brændstof eller gødning.Et af de projekter, der har fået støtte, arbejder på at konvertere urin til vand, der kan bruges til rengøring.

Ifølge UNICEF har kun 60 procent af verdens indbyggere adgang til toiletter, der kan skylle ud. En milliard mennesker forretter deres nødtørft i det fri, og det er et meget stort sundhedsproblem. UNICEF anslår, at mindst 1,2 millioner børn under fem år hvert år dør af sygdomme relateret til, at de har været i kontakt med menneskelig afføring.

Det kan adgangen til toiletter lave om på. UNICEF regner også med, at man kan få flere afrikanske piger til at komme i skole, fordi mange holder sig væk af frygt for at blive til grin eller forulempet, når de skal forrette deres nødtørft i det fri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere