Artikel top billede

Flotte anmeldelser til danske Limbo

Det danske spil Limbo tegner til at blive et stort hit. Anmelderne er begejstrede.

I dag bliver det danske computerspil Limbo lanceret til konsollen Xbox 360 på online-tjenesten Xbox Live Arcade. ComON har tidligere skrevet om det danske dogme-spil, der har været tre år undervejs. Danske Playdead fik sidste år 11 millioner kroner i venture-penge til at færdiggøre spillet. Og det ufærdige Limbo løb med tre ud af ti priser på forårets Independent Games Festival i San Francisco. Denne festival er forbeholdt de mindre uafhængige spiludviklere og sammenlignes med Sundance Film Festival, hvor de uafhængige filmskabere mødes hvert år.

Så man kan roligt sige, at forventninger til Limbo har været skyhøje. Og de danske udviklere har formået at holde spændingen lige til det sidste. På den officielle hjemmeside er der kun den korte oprindelige koncept-trailer fra 2006 og en nyere in-game trailer, som heller ikke afslører ret meget om spillets gameplay.

Det er selvfølgelig en kendt sag, at Limbo foregår i en dyster sort/hvid-verden, hvor man skal styre en lille dreng, der bevæger sig rundt mellem gigantiske edderkopper, bjørnefælder og andre forhindringer. Det hele foregår i et todimensionelt univers med simpel grafik.

Gameplay roser for originalitet
Og netop spillets originalitet er da også det, som bliver fremhævet igen og igen i de første anmeldelser af Limbo. De danske spiludviklere hos Playdead har formået at begejstre anmelderne med deres usædvanlige koncept.

”Gennemtænkte gåder og en fangende æstetik gør Limbo til et tankevækkende eventyr som du skal opleve,” skriver Gamespot i sin anmeldelse, hvor spillet har fået en score på 9.0 ud af ti mulige point.

Det eneste negative er spillets længde – flere af anmelderne ønsker sig, at spillet havde været længere – og man er hurtigt fristet til at gennemføre hele spillet i én omgang.

”Det faktum at du kan gennemføre hele spillet på få timer er kun skuffende, fordi det er så svært at give slip igen, når først du er blevet suget ind i spillet,” skriver Gamespot.

CNET med tre anmeldelser
Hos CNET har man sat hele tre forskellige anmeldere til at kommentere spillet, og de er alle enige om, at det er et mesterværk.

”Limbo repræsenterer noget vi ikke har set i alt for lang tid i et spil. Det er udfordrende, stemningsfyldt, flot og måske som det vigtigste, helt originelt,” skriver en af anmelderne.

Og Limbo bliver ligefrem sammenlignet med digital kunst – det er nok de færreste spil, der gør sig fortjent til dén udmærkelse.

IGN applauderer original noir-stil
Hos IGN mener anmelderen at Limbo er et af de mest geniale spil nogensinde.

”Dette 2D puzzle platformspil i en film noir-stil er et af de bedste spil du kommer til at spille i år på nogen platform,” skriver IGN.

Her bliver det danske spil også belønnet med en score på 9.0 ud af ti.

Limbo koster 1.200 point i Xbox Live Arcade.




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Lægernes Pension & Bank

Senior IT-sikkerhedskonsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere