Startup-dyst satte ideerne på skinner hos Nokia

Nokia lagde hus til iværksætter-træf.

At blive sin egen herre er en af jobmulighederne for de ansatte på Nokias lukningsdømte udviklingsafdeling i Københavns sydhavn.

For at slå et slag for den tanke, lagde Nokia i weekenden lokaler til et start-up-stævne, hvor deltagerne kunne afprøve og udvikle ideer til nye forretningskoncepter på mobil-området.

Omkring 100 iværksætter-spirer med gode ideer deltog. Af dem var hver femte en Nokia-ansat, fortæller Alex Farcet, der er den danske bagmand for non-profit-bevægelsen Start-up Weekends.

Konceptet bag Startup Weekends indebærer, at de enkelte deltagere først får 60 sekunder til at præsentere en ide. Derpå skal forsamlingen af potentielle entreprenører stemme på de ti bedste ideer. Idemændene bag de ti vinderforslag skal nu sammensætte teams ud fra den samlede deltager-skare, hvoraf hovedparten formentlig aldrig har mødt hinanden før. Når de forskellige teams søndag aften pitcher deres halv- eller helfærdige produkt eller koncept, kårer et dommerpanel de bedste.

Flest stemmer ved fredagens første ide-pitch fik en Nokia-ansat, der havde sin sidste arbejdsdag i Nokia efter ti år i firmaet. Han præsenterede sin ide til et projekt kaldet Competence.me som en slags pendant til Linked-in, men med fokus på folks kompetencer snarere end deres firma-forbindelser. Tanken er, at andre kan rate ens kompetencer, snarere end at man blot oplister hvilke firmaer, man har været ansat i.

Competence.me vandt dog ikke konkurrencen, der i stedet blev vundet af holdet bag projektet Qstar.
Vinder-ideen var en relativt simpel app til styring af køen foran diskoteker og spillesteder baseret på et pointsystem: Gæster kan komme foran i køen, hvis diskoteket har givet dem en høj score – for eksempel baseret på mængden af drinks-køb for ved tidligere besøg.

Andenpladsen gik til Eyetube-projektet, hvor holdet havde bygget et komplet fungerende men billigt eyetracking-system, mens tredjepladsen gik til en alarm-app ved navn ”What Comes Around”. Konceptet er det enkle, at man får sine venner og bekendte til at koble sig på alarm-systemet, som i nødsituationer tilkalder den, der befinder sig på nærmest i alarm-øjeblikket – og som måske kan komme frem hurtigere end politiet.

Et projekt der smager lidt af en anden opstartvirksomhed omtalt på ComON, nemlig Naboor.dk.

Ud over at belønne gode ideer fungerer Start-up Weekends som kontaktskaber, og den funktion havde det danske firma Shape sat sig for at udnytte.

Firmaet, der udvikler apps for virksomheder, havde sendt et hold på fem mand til Nokia-arrangementet med det formål at udvikle på en ide, som Shape-folkene længe havde leget med, men aldrig rigtig havde haft tid til at arbejde med.

”Vi havde en ide til en app, der kan håndtere udgiftsbilag, når man skal have sit firma til at refundere restaurant-regninger og taxaboner. I stedet for at gemme krøllede kvitteringer, tager man et bilede af dem med mobilen og kører dem ind i vores app, der kan sende dem videre i virksomhedens regnskabssystem,” fortæller Ole Gammelgaard Poulsen fra Shape.

Mens Shape er et veletableret firma, der har flere år på bagen, var hovedparten af deltagerne i startup-weekenden netop ikke etablerede endnu.

Hvor mange af de nuværende Nokia-ansatte, der fandt sig et nyt levebrød som kommende entreprenører og mobil-iværksætter, vides endnu ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere