Se verdens bedste og dårligste antivirus

Hvad er den bedste antivirus-løsning? En ny test fra østrigske AV-Comparatives har sat de mest populære antivirus-programmer under lup. ComON kan løfte sløret for de friske og overraskende resultater af testen.

Kaspersky er verdens bedste antivirus. Det viser en ny test fra AV-Comparatives.

Kaspersky vandt sammenlagt med en førsteplads, to andenpladser og en tredjeplads i de fire kategorier, som tidens populære antivirus-løsninger er blevet testet i. Kategorierne var blandt andet "Vira" og "Bagdøre/Trojanere".

TrustPort, Symantec, NOD32, McAfee, GDATA AVK, F-Secure, AVIRA og selvfølgelig Kaspersky lander alle i den øverste kategori med den højeste udmærkelse - tre stjerner.

Det overordnede tema for testen var "on demand"-skanning, altså når brugeren selv sætter en skanning igang.

»On demand er selve kernen i virus-skanning, så det er en utroligt vigtigt aspekt at teste,« siger it-sikkerhedsekpert Peter Kruse til ComON.

Taberne i testen blev Panda, Norman, VBA32 og AVG.

»Det er pudsigt, at Norman og gratisprogrammet AVG får så dårligt et resultat. Norman og AVG plejer at score væsentlig bedre i disse tests. Hvis vi isoleret kigger på Norman, så er deres on-access scanner, hvor deres
effektive sandbox rigtigt er i funktion, nok en oplagt vinder. Men nu drejer denne test sig udelukkende om on-demand delen. Omvendt overrasker McAfee positivt,« siger Peter Kruse.

Hos Norman Danmark har man endnu ikke set testen.

»Norman skanner dybest, og vi kan håndtere flere formater. Men det ser ikke ud til, at der er blevet taget højde for det i denne test. Det er klart, at det tager længere tid, hvis man har 30 formater at kigge efter. Vi taber nok fordi, vores sandbox ikke rigtig kommer til sin ret,« siger administrerende direktør, Bjarne Monrad, til ComON.

Peter Kruse mener, at testen overordnet set afslører, at de multiple skannere giver en højere detektion af vira og skadelig kode.

»De multiple skannere optager dog mere porcessor-kraft, men det er ikke et parameter, som er med i denne undersøgelse,« siger Peter Kruse. Pris er i øvrigt heller ikke et parameter, som medtages i undersøgelsen.

AV-Comparatives tester antivirus en gang i kvartalet. Det er forskellige parametre, der sættes fokus på fra gang til gang. Det første test blev lavet i februar 2004. Den omfattende on-demand test denne gang er udført med en omfattende samling af 243.671 unikke malware samples.

Den komplette test kan hentes på følgende adresse:
http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse/report09.pdf




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere