Blekingegadebandens "stemme" er IT-direktør

Bo Weymann, der var med i Blekingegadebanden er i dag IT-direktør hos Dansk BiblioteksCenter, der er delvist ejet af kommuner og stat. Han deltog i adskillige røverier og blev idømt syv års fængsel.

Stemmen i Peter Øvig Knudsens bøger om Blekingegadebanden er Bo Weymann. Nu kan ComON afsløre, at Bo Weymann er IT-direktør i Dansk Bibliotekscenter, der blandt andre er ejet af stat og kommuner. Bo Weymann var med i Blekingegadebandens inderkreds og blev idømt syv års fængsel for sine kriminelle handlinger.

Mogens Brabrand Jensen, der er direktør i Dansk BiblioteksCenter har ingen betænkeligheder ved at have Bo Weymann ansat.

"Jeg har aldrig haft nogen skrupler med at have Bo ansat. Han har udstået sin straf, og så er det min opfattelse, at han har betalt, hvad han skylder samfundet," siger Mogens Brabrand Jensen til ComON.

Bo Weymann deltog ikke i Blekingegadebandens sidste røveri, der kostede en ung politimand livet. Kort inden havde han meldt sig ud af inderkredsen i den kriminelle gruppe.

Bo Weymann kom ind i gruppen via broderen Jan Weimann. De var begge ansat i statens Regnecentralen sideløbende med deres politiske kriminalitet. I morgen står Bo Weymann frem som 'Stemmen' i Peter Øvig Knudsens bøger om banden. Den beslutning bakker direktør for DBC Mogens Brabrand Jensen 100 procent op.

"Vi ville selvfølgelig helst være omtalen foruden. Men hvis Bo føler, at det er tiden at stå frem, så skal han gøre det. Jeg kunne ikke drømme om at lægge bånd på Bo's ytringsfrihed," siger Mogens Brabrand Jensen.

Bo Weymann kalder sig i dag ved sit oprindelige familienavn. I årene med Blekingegadebanden stavede han efternavnet Weimann. På trods af navneskiftet har alle ansatte i Dansk BiblioteksCenter vidst, at Bo Weymann var identisk med den kriminelle Bo Weimann.

"Ingen ansatte har taget afstand fra, at Bo er ansat. De har været lige så intereserede i sagen som alle andre. De har været nysgerrige omkring, om han var stemmen. Men ingen har taget moralsk afstand fra hans handlinger," siger Mogens Brabrand Jensen til ComON.

Bo Weymann er uddannet bibliotekar og stod blandt andet bag det såkaldte 'jødekartotek' som Blekingegadebanden samlede over alle danske jøder.

Han fortryder i dag de handlinger, han begik som medlem af Blekingegadebanden. Han blev idømt syv års fængsel for sine gerninger som medlem af Blekingegadebanden.

Som IT-direktør står Bo Weymann i spidsen for at indføre Open Source i biblioteksvæsenet. Open Source er blandt andet udsprunget som en modreaktion til Microsofts dominans over verdens computere. Dansk Bibliotekscenter er ejet af Kommunernes Landsforening, Staten, Gyldendal og Københavns Kommune.

I Peter Øvig Knudsens bøger er 'Stemmen', forfatterens adgang til de hemmeligste oplysninger.

Bo Weymann ønsker ikke selv at deltage i denne artikel, men bekræfter via sin sekretær, at den nye stavemåde af efternavnet, er det oprindelige slægtsnavn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere