Artikel top billede

Kattetis på computeren og andre utrolige historier

Traditionen tro har firmaet Ibas samlet de 10 mest utrolige historier om datatab fra året der gik.

Kattetis, skinkerester og myrer i maskineriet. Det er nogle af de 10 utrolige historier om datatab i det forgangne år, som Ibas har samlet. Det norske firma er specialiseret i datarekonstruktion og er en del af det globale selskab Kroll Ontrack. Hvert år udgiver firmaet sin top 10-liste med de mest bizarre og morsomme historier fra året der gik. Fælles for mange af historierne er, at det rent faktisk er lykkes at genskabe filerne. Så man skal altså ikke fortvivle, selvom harddisken står af eller billederne er forsvundet fra hukommelseskortet. I de fleste tilfælde er det faktisk muligt at genskabe data.

Årets top 10-liste:

1. Bærbare computere er ikke vandtætte

En mand, der ønskede at holde sig opdateret, havde taget sin bærbare computer med på stranden. Midt på dagen i den værste hede bestemte han sig for at tage en dukkert. Af frygt for at nogen ville tage computeren, smed han computeren ned i en plasticpose og tog den med ud i vandet.. Posen var – selvfølgelig – ikke vandtæt og pc’en fik sig også en svømmetur. Han mistede alle data.

2. Myrer i maskineriet

En oversvømmelse et sted i Europa resulterende i, at en bærbar computer lå i en flod i mere end to dage. Vandet var ikke computerens eneste problem. Da harddisken kom til dataredningsfirmaet fandt teknikerne en myre, som havde søgt tilflugt i harddisken. Det lykkes stort set at genskabe al data, men myren stod ikke til at rede.

 3. Ambassadør for Afrika

En norsk mand sagde sit job op for at hellige sig drømmen om at rejse til Afrika og tage fotografier af fattigdommen. Efter at have brugt flere måneder på at tage billeder, tog han hjem for at sælge billederne, hvoraf indtægterne skulle gå til at sætte fokus på Afrikas problemer. Desværre brød mandens lejlighed i brand, men heldigvis fik en brandmand fat i computeren med billederne på, før den eksploderede af varme. På vej ned af stigen tabte brandmanden dog computeren. Efter de to uheld lykkedes det alligevel at genoprette alle billeder og data, der var lagret på computeren.

 4. Kattepine

En kvinde placerede sin Mac på gulvet for at lade den op i en stikkontakt. Da hun nogle timer senere kom tilbage, var computeren blevet våd. Ved siden af sad katten og spandt. En nærmere undersøgelse viste, at katten havde taget fejl af kattebakken og computeren.

 5. Spænd sikkerhedsselen på din computer

En forretningskvinde var sent på den en morgen og placerede sin computertaske på taget af bilen, mens hun satte kaffen i koppeholderen og barnet i barnesædet, hvorefter hun spændte sikkerhedsselen og kørte ud af garagen. Computertasken faldte ned fra taget og blev kørt over af bilen.

6. Bombetrussel

En rejsende nød en espresso, mens han ventede på flyet hjem. Han lagde sin bærbare pc på gulvet og glemte alt om den. Sikkerhedsvagterne i lufthavnen fik besked om, at en taske var glemt . Så da den rejsende sad på flyet blev tasken sprængt i stykker af sikkerhedsmæssige årsager.

7. Pakket i kød

Kroll Ontrack fik en harddisk direkte fra en slagter. Den var pakket ind i skumplastik med resterne af en dejlig, røget skinke. Efter en grundig undersøgelse blev harddisken sendt til vask. Heldigvis blev alle data genoprettet, delvist fordi kunden havde fulgt ekspertens råd om at lave harddisken være i den tilstand, som den blev fundet i.

8. Hold familieminderne i live

En kvinde besøgte hendes syge far på hospitalet og blev imens udsat for tyveri. Tyven stjal en bærbar pc, der havde tilhørt kvindens datter, der netop var gået bort pga. kræft. Nyheden spredte sig hurtigt og førte til en hurtig pågribning af tyven, og den stjålne computer blev fundet. Uheldigvis var alle data blevet slettet. Men 90 pct. af alle billederne på computeren kunne genoprettes. Billederne var de eneste, de havde af den afdøde datter.

9. Dobbelt fejl

En kunde ønskede at gendanne adskillige arkiverede bånd digitalt. Eksperterne gendannede data på seks eksterne harddiske. Kundens virksomhed prøvede bagefter at tage backup af de seks harddiske og anbragte de gendannede harddiske i en brandsikker boks. Da de skulle bruge de data, de havde taget backup af, opdagede de, at der intet var på harddiskene. ”Ingen grund til bekymring”, tænkte de, ”vi har jo vores sikkerhedskopier i boksen”. Problemet var bare, at da harddiskene blev forbundet til en computer havde en uheldig medarbejder i stedet for at kopiere fra originalen flyttet data over til originalen, og dermed slettet indholdet på originalen. Heldigvis havde Kroll Ontrack stadig de originale bånd og kunne lave en data-gendannelse for anden gang.

10. Klumper i strømmen

Da en novice sad foran sin computer, og batteriet var ved at gå død, rakte han hånden ned bag skrivebordet og tog strømkablet til computeren og satte det i. Uheldigvis var det strømforsyningen til en anden enhed, og han brændte derfor computeren helt af.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere