Artikel top billede

Apples musik-sky kommer først senere til Europa

De nødvendige rettigheder til den cloudbaserede musik-tjeneste er stadig ikke på plads.

Forleden kunne Apple annoncere sin nye cloud-baserede storage-tjeneste, iCloud, hvor der blandt andet bliver mulighed for at lytte til hele sin musiksamling fra skyen uden at skulle uploade filerne først. Denne tjeneste bliver lanceret i USA til september og koster 24,99 dollar om året.

Nu skriver den britiske avis The Telegraph at tjenesten tidligst bliver lanceret i første kvartal af 2012 i Storbritannien.

Normalt plejer Storbritannien at være et af de første europæiske lande, hvor Apple lancerer sine nye tjenester, så man kan nok roligt regne med, at den nye musik-tjeneste heller ikke kommer til Danmark før til næste år.

En talsmand for den britiske organisation Performing Right Society (PRS), der repræsenterer komponister, sangskrivere og musikudgivere, siger til avisen at forhandlingerne om de nødvendige rettigheder til tjenesten stadig befinder sig i en meget tidlig fase.

Det bliver sammenlignet med iTunes, som også i første omgang kun blev lanceret i USA og senere kom til andre lande.

Forrester Research bekræfter overfor avisen, at cloud-tjenesten tidligst kommer til Storbritannien i begyndelsen af det nye år, men hverken Apple eller pladeselskaberne har ønsket at kommentere historien.

ComON har tidligere skrevet om den cloudbaserede musiktjeneste, hvor det ligesom hos Amazon og Google bliver muligt for brugerne at lagre deres musik i skyen og lytte til den med smartphones, tavlecomputere eller pc'er.

Med iTunes in the Cloud kan man downloade alle sange der er købt i iTunes til alle iOS-enheder og samtidig kan man bruge en tjeneste kaldet iTunes Match, hvor man kan overføre hele sit lokale musikbibliotek til skyen.

Det er altså ikke nødvendigt at uploade filerne - iTunes Match prøver automatisk at finde de pågældende musikstykker blandt de 18 millioner sange i iTunes Store og erstatter så den lokale fil med en 256-kbps AAC DRM-fri kopi, som man kan høre på alle enheder.

Google og Amazon kræver at brugeren selv skal uploade sin musik først og forsøger dermed at undgå at komme på kollisionskurs med musikindustrien.

Men Apple har valgt en model, som kræver at man forhandler rettighederne på plads med branchen, og det ser ud til at forsinke udrulningen af tjenesten. De mange andre tjenester som kommer til at indgå i iCloud bliver sandsynligvis ikke berørt af forsinkelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere